Η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών υποδομών Cloudflare ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει την υπηρεσία reCAPTCHA της Google και να υϊοθετήσει τη λύση ανίχνευσης bots hCaptcha της Intuition Machines.

Ο συνιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος της Cloudflare, Matthew Prince δήλωσε ότι η εταιρεία του θα προχωρήσει με τη σχετική μετάβαση επειδή η Google μελλοντικά θα χρεώνει την υπηρεσία reCAPTCHA, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα «επιπλέον εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έξοδα» για την εταιρεία του.

«Είναι δικαίωμα τους» είπε ο Matthew Prince. «H Cloudflare, δεδομένου του όγκου της, αναμφισβήτητα επέβαλε σημαντικά κόστη στην υπηρεσία reCAPTCHA, ακόμα καi για μία εταιρεία σαν την Google. Αν η αξία της εκπαίδευσης ταξινόμησης εικόνων δεν ξεπερνάει το έξοδο, τότε εύλογο είναι για την Google να ζητήσει να πληρωθεί για την υπηρεσία που παρέχει» συμπλήρωσε ο κ. Prince.  

H Cloudflare θα αρχίσει να ενσωματώνει ένα νέο αντι-bot σύστημα CAPTCHA στα προϊόντα της, που έχει την ονομασία hCaptcha και παρέχεται από την εταιρεία Ιntuition Machines. Η Cloudflare θα πληρώνει την εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών -ωστόσο αρκετά λιγότερα από όσα θα πλήρωναν στην Google υποθέτουμε- με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cloudflare να δηλώνει ότι η Intuition Machines θα έχει τους πόρους για να κλιμακώσουν την υποδομή τους ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Cloudflare.

Η Cloudflare υποστηρίζει επίσης ότι με την μετάβαση στην υπηρεσία hCaptcha θα καταφέρει να αντιμετωπίσει δύο ζητήματα: ά) ότι κατά διαστήματα το reCAPTCHA «μπλοκάρεται» στην Κίνα και επομένως η Cloudflare δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει σε Κινέζικες ιστοσελίδες και β) το ζήτημα της παραβίασης της ιδιωτικότητας και της προστασία των προσωπικών δεδομένων. Όσον αφορά το τελευταίο, σύμφωνα με τον κ. Prince, η εταιρεία του δεν θα ανησυχεί πια καθώς η hCaptcha συλλέγει πολύ λιγότερα δεδομένα από τους χρήστες.

ZDNet

  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1