Τη διεύρυνση του μετοχικού του σχήματος με την είσοδο ενός πολύ σημαντικού επενδυτή, ανακοινώνει σήμερα το Skroutz.gr, η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων στο ελληνικό διαδίκτυο.

Ο νέος ισχυρός επενδυτής -με μειοψηφικό ποσοστό- είναι η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων CVC Capital Partners, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, η οποία έχει ήδη ισχυρή παρουσία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια κυρίως στο χώρο της ιδιωτικής υγείας με εξαγορές μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων στην Αττική. Η κίνηση αυτή, μία από τις μεγαλύτερες σε οικονομικά μεγέθη που αφορούν ελληνικές εταιρείες internet, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς καταγράφεται στη διάρκεια της πανδημίας. 

Τα ακριβή στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ την αποτίμηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που ίσχυε στις αρχές του 2018 όταν οι συνιδρυτές της Skroutz σε συνεργασία με το fund συμμετοχών Southbridge Europe Mezzanine, απέκτησαν από τις πιστώτριες τράπεζες το 50% που κατείχε η Dionic. Το skroutz.gr γιόρτασε πριν λίγες εβδομάδες μαζί με τους 300 εργαζομένους του τα 15 χρόνια λειτουργίας, με την πορεία του ειδικά τα τελευταία χρόνια να είναι εντυπωσιακή. Παράλληλα ανοδική πορεία σημειώνει το «έξυπνο καλάθι», η δυνατότητα αγοράς προιόντων που προσφέρει η εταιρεία μέσα από το site ενώ έχει ήδη κάνει την είσοδό της σε μια διαφορετική αγορά με κοινά όμως στοιχεία, αυτή της υπηρεσίας online παραγγελίας φαγητού με το Skroutz Food.

Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Skroutz αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κλείνοντας τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Skroutz, κάνουμε ένα νέο βήμα στην ιστορία της εταιρίας. Η συμφωνία μας με την CVC Capital Partners είναι αποτέλεσμα μιας δυναμικής πορείας ετών και συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη. Έρχεται δε σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρία, προκειμένου να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, βελτιστοποιώντας την αγοραστική εμπειρία των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα».

Η συναλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Στο νέο σχήμα όπως διαμορφώνεται, συμμετέχουν εκτός από τη CVC Capital Partners, η ιδρυτική ομάδα του skroutz.gr, (Γιώργος Χατζηγεωργίου, Γιώργος Αυγουστίδης και Βασίλης Δήμος) καθώς και η South Bridge Marranian. 

 

  • Like 3