Οι πολυαναμενόμενοι κανόνες για τη φορητότητα των υπηρεσιών ψηφιακών μέσων τέθηκαν σε ισχύ τον Απρίλιο, παρέχοντας στους Ευρωπαίους τη δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix, το Amazon Prime Video και άλλες συνδρομητικές ψηφιακές υπηρεσίες media όπου κι αν ταξιδεύουν εντός Ε.Ε.

Τέλος, λοιπόν, στις ανησυχίες για τα μπλοκαρίσματα βάσει της τοποθεσίας ή στην εμφάνιση των μενού σε ξένες γλώσσες. Τα παραπάνω θα αποφεύγονται μέσω της διασταύρωσης των στοιχείων του λογαριασμού με την τρέχουσα ιντερνετική διεύθυνση και, κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειάζονται αλλαγές ρυθμίσεων ή ειδικό λογισμικό – εφόσον, βεβαίως, η υπηρεσία τηρεί τους σχετικούς κανόνες.

Ο κανονισμός δεν ισχύει για τις δωρεάν υπηρεσίες (η συμμόρφωσή τους είναι προαιρετική). Ωστόσο οι εταιρείες δεν επιτρέπεται να επιβάλλουν επιπλέον χρέωση γι’ αυτήν τη δυνατότητα. Η Amazon δήλωσε στο Wired ότι καλωσορίζει την εξέλιξη αυτή, καθώς θα επωφεληθούν οι συνδρομητές της υπηρεσίας Prime Video, αφού θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν στα ταξίδια τους.

Παρόλο που οι συνδρομητές είχαν τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» τα video πριν από τα ταξίδια τους, δεν μπορούσαν να απολαμβάνουν το νέο περιεχόμενο. Οι νέοι κανόνες αποτελούν μια σαφή ένδειξη για τη βελτίωση της εξατομικευμένης εμπειρίας των υπηρεσιών media, που μπορούν να έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Εngadget