Ο νεαρός από το Λονδίνο σχεδίασε pixelated artwork φαλαινών που ονόμασε Weird Whales και στη συνέχεια πούλησε τα NFT τους για συνολικά 338,000€

Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του, ο Benyamin Ahmed από το Λονδίνο ξεκίνησε να σχεδιάζει artwork φαλαινών, το οποίο ονόμασε Weird Whales και στη συνέχεια προχώρησε στην πώληση των NFT τους για συνολικά 338,000€. Μέσω των NFT, ο αγοραστής αποκτά ένα ψηφιακό πιστοποιητικό κατοχής, το οποίο μπορεί να αγοραστεί και να πωληθεί. Το ποσό αυτό ο δωδεκάχρονος Benyamin το απέκτησε υπό τη μορφή κρυπτονομίσματος Ethereum, το οποίο σημαίνει πως αναλόγως τις διακυμάνσεις της αγοράς, μπορεί να αυξηθεί ή και να μειωθεί.

Σύμφωνα με συνέντευξη του BBC οι συμμαθητές του δε φαίνεται να γνωρίζουν για την επιτυχία του, παρόλο που έχει δημιουργήσει βίντεο στο YouTube για το χόμπι του. "Η συμβουλή μου για άλλα παιδιά που θέλουν να μπουν στον χώρο του προγραμματισμού είναι να μην το κάνουν με το ζόρι, ίσως επειδή το κάνουν οι φίλοι τους - να κάνετε αυτό που σας αρέσει, αυτό στο οποίο είστε καλύτεροι" είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του Benyamin, Imran, είναι προγραμματιστής και ήταν αυτός που τον ώθησε μαζί με τον αδερφό του να ξεκινήσουν να προγραμματίζουν όταν ήταν ακόμη έξι ετών. Από μικροί είχαν πλεονέκτημα και βοήθεια σε οτιδήποτε χρειαζόντουσαν για να βελτιωθούν - με τον Imran να είναι περήφανοςγια τα παιδιά του.

"Αρχικά ξεκίνησε σαν εξάσκηση για διασκέδαση, αλλά στην πορεία είδα πως τα πήγαιναν πολύ καλά και καταλάβαιναν εύκολα. Έτσι, έγινα πιο σοβαρός μαζί τους και τώρα κάνουμε καθημερινά μάθημα για 20 με 30 λεπτά. Αλλά όλες αυτές οι γνώσεις δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και να τις μάθεις μέσα σε μερικούς μήνες."

Τα Weird Whales δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Benyamin, καθώς παλαιότερα είχε κάνει ένα σετ εμπνευσμένο από το Minecraft το οποίο και πούλησε για πολύ μικρότερο ποσό. Αυτή τη φορά η έμπνευσή του ήταν μια φάλαινα που είναι γνωστό meme και χρησιμοποίησε ένα δημοφιλές αρτιστικό πρότυπο για να κατασκευάσει 3,350 emoji σε ένα δικό του πρόγραμμα. "Ήταν πολύ ενδιαφέρον να τα βλέπεις όλα μαζί να δημιουργούνται σιγά σιγά" είπε, ενώ πρόσθεσε πως ήδη εργάζεται στην τρίτη του συλλογή που θα αποτελείται από υπερήρωες.

Ο Imran είναι απόλυτα βέβαιος πως ο γιός του δεν παραβίασε κάποιον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και έχει μιλήσει με δικηγόρους για να ελέγξουν το αποτέλεσμα, όπως και να παρέχουν πληροφορίες για καταχώρηση δικαιωμάτων.

Παρά την μεγάλη επιτυχία του νεαρού Benyamin, το κοινό δεν έχει την καλύτερη άποψη για τα NFT, με καλλιτέχνες να υποστηρίζουν πως είναι ένας τρόπος για περισσότερα έσοδα, ενώ υπάρχουν και πολλοί πιο σκεπτικοί που δεν το βλέπουν ως μια μακροχρόνια επένδυση.

  • Like 3