Η σχετικά άγνωστη εταιρεία F5 που παρέχει υπηρεσίες cloud και ασφάλειας, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της NGINX, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλή ομώνυμο web server. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch, το ύψος της εξαγοράς έφτασε τα 670 εκατομμύρια δολάρια ενώ η NGINX έψαχνε αγοραστή το τελευταίο διάστημα, με τις διαπραγματεύσεις με την Citrix τελικά να μη καταλήγουν σε συμφωνία. Η NGINX είχε συγκεντρώσει 43 εκατομμύρια δολάρια πριν 9 μήνες σε ένα γύρο χρηματοδότησης, επικεφαλής του οποίου είχε τεθεί η Goldman Sachs με σκοπό να επεκτείνει τις δραστηριότητές της έχοντας αποτελέσει τα τελευταία χρόνια μια ισχυρή εναλλακτική λύση έναντι της F5.

Ως αποτέλεσμα της τελικής συμφωνίας, η F5 θα συγχωνεύσει τις δραστηριότητές της με αυτές της NGINX, με τον γενικό διευθυντή της NGINX, Gus Robertson, και τους ιδρυτές της εταιρείας, Igor Syosev και Maxim Konovalov, να παραμένουν στο νέο σχήμα. «Η NGINX και η F5 μοιράζονται την ίδια αποστολή και όραμα, αφού και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι οι εφαρμογές βρίσκονται στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού» δήλωσε ο Robertson προσθέτοντας ότι «και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι μια υποδομή εφαρμογών end-to-end, είναι απαραίτητη για την παροχή εφαρμογή σε ένα multi-cloud περιβάλλον».

Η NGINX αποτελεί κορυφαία εταιρεία στην παροχή εργαλείων που ανήκουν στην κατηγορία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα που προορίζονται για τη συντήρηση και τη λειτουργία ιστοσελίδων, έχοντας κάνει την πρώτη του εμφάνιση ήδη από το 2004 ως μια εναλλακτική στο Apache Web Server. Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ο Nginx Web Server είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία 375 εκατομμύρια ιστοσελίδων, με 1500 πελάτες να στηρίζονται στις επί πληρωμή υπηρεσίες της εταιρείας για υποστήριξη, load balancing, API gateway και analytics.

TechCrunch