Σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του Flickr, μιας από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης φωτογραφιών στο Internet, η οποία ανακοίνωσε ότι τερματίζει τα προνόμια που υπήρχαν μέχρι σήμερα για το δωρεάν πακέτο.

Έτσι από τις 8 Ιανουαρίου 2019, κάθε λογαριασμός του Flickr που θα ανήκει στο δωρεάν συνδρομητικό πακέτο, θα έχει όριο αποθήκευσης τις 1000 φωτογραφίες και βίντεο, καταργώντας το όριο του 1TB που ίσχυε από το 2013, όταν και το Flickr πέρασε στην κατοχή της Yahoo. Η νέα πολιτική είναι απόφαση της SmugMug, της εταιρείας στην οποία ανήκει πλέον το Flickr μετά από εξαγορά που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Όσοι επιθυμούν να ανεβάζουν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους στην υπηρεσία χωρίς όρια, θα πρέπει να αγοράσουν το  συνδρομητικό πακέτο Pro με ετήσιο κόστος $49,99, το οποίο μια σειρά από προνόμια. Το κυριότερο είναι ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος αλλά και η πλοήγηση στην ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις, η εμφάνιση αναλυτικών στατιστικών στοιχείων, δωρεάν upload video με διάρκεια έως 10 λεπτά , 5K photo uploads αλλά και πρόσθετες εκπτώσεις με συνεργάτες του Flickr. 

Αν είστε ήδη δωρεάν συνδρομητής της υπηρεσίας, μπορείτε να αναβαθμιστείτε στο Pro πακέτο με μια έκπτωση 30% για τον πρώτο χρόνο. Όσοι παραμείνουν στο δωρεάν πακέτο και έχουν περισσότερες από 1000 φωτογραφίες ανεβασμένες στο λογαριασμό τους, από τις 8 Ιανουαρίου δε θα μπορούν να ανεβάσουν άλλες ενώ από τον Φεβρουάριο το Flickr θα ξεκινήσει να διαγράφει τις παλαιότερες μέχρι να φτάσει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο. 

Flickr

  • Confused 2
  • Sad 2