Όταν το MySpace ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι «κατά λάθος» έχασε 12 χρόνια περιεχομένου, πολλοί χρήστες του έμειναν απαρηγόρητοι που έμαθαν ότι τα τραγούδια ή τα αρχεία ήχου τους –τα οποία είχαν την εντύπωση ότι θα βρίσκονταν αρχειοθετημένα σε κάποια ιστοσελίδα ή στο cloud- χάθηκαν για πάντα, χωρίς δυνατότητα ανάκτησης.

Όμως το «Internet Archive» είχε πρόσφατα μερικά ωραία νέα να μοιραστεί, αφού κατάφερε να σώσει μία συλλογή από αρχεία MP3 που τα ονομάζει «My Space Dragon Hoard».

H συλλογή «My Space Dragon Hoard» περιλαμβάνει 490 χιλιάδες κομμάτια (περίπου 1,3TB), τα οποία μία ακαδημαϊκή ομάδα συνέλεξε για μελέτες την περίοδο 2008 έως και 2010. Αν και βεβαίως τα παραπάνω μουσικά κομμάτια αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό εκείνων που χάθηκαν –και τα οποία εκτιμάται ότι ήταν περίπου 53 εκατομμύρια- δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που χάρηκαν με την θετική αυτή εξέλιξη.

Σε ένα tweet του, ο Jason Scott από το Internet Archive έκανε γνωστό ότι ένας δημιουργός κατάφερε να εντοπίσει ένα τραγούδι που πίστευε ότι είχε χαθεί για πάντα, ενώ ο χρήστης του Twitter @pinkpushpop βρήκε κάποια παλιά κομμάτια των Katy Perry, Nicki Minaj και Donald Glover. Μπορείτε να βρείτε την συλλογή «My Space Dragon Hoard» εδώ.

Engadget

  • Thanks 1