Το MySpace, μια από τις πρώτες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε χθες συγγνώμη από τους χρήστες του αφού κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών και μεταφοράς του σε νέους servers, τεράστιες ποσότητες δεδομένων χάθηκαν χωρίς δυνατότητα ανάκτησής τους.

Σύμφωνα με ένα από απλό μήνυμα στον ιστότοπο, το MySpace ενημερώνει τους χρήστες του ότι «οποιαδήποτε φωτογραφία, βίντεο ή μουσικό αρχείο είχε ανέβει σε λογαριασμό από το 2003 έως το 2015, πλέον δεν είναι προσβάσιμο». Η αντίδραση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα πολλών παραπόνων που πάνε πίσω έως και 12 μήνες, όταν οι πρώτες αναφορές χρηστών έκαναν λόγο για συνδέσμους σε μουσικά κομμάτια που δε δούλευαν, χωρίς να λάβουν κάποια επίσημη απάντηση από το τμήμα υποστήριξης.

Έχοντας κάνει την εμφάνισή του το 2003, το MySpace συνάντησε γρήγορα τεράστια επιτυχία, αποτελώντας μάλιστα το 2006 την ιστοσελίδα με τις περισσότερες επισκέψεις, περισσότερες ακόμα και από τη Google. Αποτέλεσε μια δημοφιλή πλατφόρμα διαμοιρασμού μουσικής από επίδοξους καλλιτέχνες, έχοντας βοηθήσει μάλιστα αρκετά δημοφιλή ονόματα στο ξεκίνημα της καριέρας τους όπως του Arctic Monkeys και την Kate Nash. 

1518618176_KateNash.jpg.e0216f0d6ee94c73a2eb57e194d588d8.jpg

Υπάρχουν πάντως φωνές όπως αυτή του Andy Baio, συνιδρυτή του Kickstarter, οι οποίες αναφέρουν ότι η απώλεια των δεδομένων που ανακοίνωσε το MySpace, ίσως δεν οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα και την απουσία backup. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα, το MySpace αποτέλεσε στέγη για 50 εκατομμύρια τραγούδια από 14 εκατομμύρια καλλιτέχνες. 

BBC