Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, έκανε πραγματικότητα την ιδέα του να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εννέα μήνες μετά την… «εξορία» του από όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα για τον ρόλο που έπαιξε στην εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου λίγο αφότου είχε χάσει τις εκλογές και αναμενόταν να πιστοποιηθεί η νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Joe Biden.

Την Τετάρτη, ο Donald Trump ανακοίνωσε το Trump Media & Technology Group (TMTG) και το app «TRUTH Social», στόχος των οποίων είναι να δώσει την δυνατότητα στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να επικοινωνεί με το ευρύτερο σύνολο των υποστηρικτών του και βεβαίως να κάνει γνωστές τις απόψεις του.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί. Και αυτό είναι απαράδεκτο» διαβάζουμε στην γραπτή δήλωση του Donald Trump. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα στείλω την πρώτη μου ΑΛΗΘΕΙΑ (TRUTH) στο TRUTH Social πολύ σύντομα. Το TMTG ιδρύθηκε με αποστολή να δώσει φωνή σε όλους. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αρχίσω σύντομα να μοιράζομαι τις σκέψεις μου στο TRUTH Social και να αντεπιτεθώ στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες» συμπλήρωσε.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον Νοέμβριο σε δοκιμαστική φάση ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένεται να λανσαριστεί κανονικά για όλο τον κόσμο. Η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι το ένα από τα τρία στάδια στα σχέδια της εταιρείας, με το δεύτερο να είναι μία συνδρομητική υπηρεσία video-on-demand με την ονομασία TMTG+ που θα περιλαμβάνει ψυχαγωγικό περιεχόμενο, ειδησεογραφικό περιεχόμενο και podcasts και το τρίτο να είναι η είσοδος στον χώρο του cloud computing. Να θυμίσουμε ότι η προσπάθεια του Donald Trump να λανσάρει ένα blog στην τωρινή ιστοσελίδα του εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Να αναφέρουμε ότι τον Ιούλιο, ο Donald Trump υπέβαλλε αγωγή ενάντια στις εταιρείες Facebook, Twitter και Google, καθώς και ενάντια στους CEOs των εταιρειών ζητώντας αποζημίωση καθώς και την επαναλειτουργία των λογαριασμών του στις πλατφόρμες τους.

 

  • Like 7
  • Haha 9