Το λανσάρισμα του GETTR έρχεται ως απάντηση στη φυγή πολλών συντηρητικών ομάδων και πολιτικών από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter καθώς όπως ισχυρίζονται λογοκρίνουν τις συντηρητικές απόψεις και το περιεχόμενο.

Το GETTR δηλώνει ότι αποστολή του είναι να «καταπολεμήσει την κουλτούρα της ακύρωσης, να προωθήσει την κοινή λογική, να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, να προκαλέσει το μονοπώλιο των κοινωνικών δικτύων και να δημιουργήσει μία πραγματική αγορά ιδεών».

1.jpg

2.jpg

Οι υπεύθυνοι της νέας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι ο πρώην εκπρόσωπος του Donald Trump, Jason Miller και ο πρώην επικεφαλής της εκλογικής τους εκστρατείας Tim Murtaugh, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει κυρίως χρέη συμβούλου. Για την ώρα, ο Donald Trump δεν έχει επιβεβαιώσει αν σκοπεύει να δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στην πλατφόρμα ή ακόμα και αν πρόκειται για την πλατφόρμα που είχε υποσχεθεί ότι θα δημιουργούσε για τους ακόλουθους του.

Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας πάντως επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας λογαριασμός που είναι δεσμευμένος για τον Donald Trump για όποτε θελήσει να προχωρήσει σε επίσημη εγγραφή. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Business Insider, το app έχει πολλές εμφανισιακά ομοιότητες με το Twitter και πως είναι ξεκάθαρο πως η εμφάνιση του Twitter αποτέλεσε έμπνευση για την αισθητική του.

3.jpg

4.jpg

Την Κυριακή, λίγες ημέρες μετά το λανσάρισμα του app GETTR σε δοκιμαστική έκδοση (beta), ο χρήστης @JudaBaghdad κατάφερε να αποκτήσει «πρόσβαση» και να χακάρει αρκετούς λογαριασμούς ρεπουμπλικάνων συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού του ίδιου του Jason Miller. Παρόλα αυτά, και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge που ήρθε σε επαφή με τον Jason Miller για να λάβει απαντήσεις σχετικά το ζήτημα διευθετήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς το μόνο που κατάφερε ο επιτιθέμενος ήταν να αλλάξει ορισμένες ονομασίες χρηστών.  

Πολλοί ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν ήδη αποκτήσει λογαριασμό στο GETTR. Ανάμεσα τους είναι μάλιστα οι Josh Hawley, Marjorie Taylor Greene και Mike Pence.

  • Like 2