Σε στρατιωτικές «μονάδες πληροφοριών» που διενεργούν επιχειρήσεις «έξυπνης και αποτελεσματικής προπαγάνδας», αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, μιλώντας σε εκπροσώπους του κοινοβουλίου της χώρας.

Αν και δεν έκανε καμία νύξη για τους στόχους αυτών των επιχειρήσεων, σημείωσε πως «έχουμε μονάδες πληροφοριών, που είναι πιο αποτελεσματικές από την προηγούμενη “υπηρεσία αντιπροπαγάνδας”».

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Shoigu στο BBC, ο ειδικός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις Keir Giles, από το think-tank Chatham House, επισήμανε πως στις επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου που καταστρώνει η χώρα δεν περιλαμβάνονται μόνον οι επιθέσεις χάκερ, στις οποίες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο τα δυτικά μίντια.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι ο έλεγχος των πληροφοριών, υπό οποιαδήποτε μορφή. Σε αντίθεση με την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, όπως προσθέτει, ο σκοπός δεν είναι μόνο να «διαφημισθούν» τα δήθεν προτερήματα της χώρας.

 

Επίσης, συχνά ο στόχος δεν είναι καν να γίνει πιστευτή μία ιδέα, αλλά να υπονομευθεί η έννοια της αντικειμενικής αλήθειας.

 

Link.png Site: BBC