Το Reddit ανακοίνωσε ένα νέο crowdfunding site το οποίο έχει στόχο να εκμεταλλευτεί τις πολλές δραστηριότητες, τις εκστρατείες και την ενέργεια που διακρίνει τους χρήστες της κοινότητας του και να επεκτείνει τη παρουσία του πέρα από το χώρο του διαμοιρασμού πληροφοριών.

Η νέα ιστοσελίδα Redditmade, επιτρέπει σε moderators να μαζέψουν χρήματα (από Redditors backers) για διάφορες εκστρατείες και εγχειρήματα, ωστόσο το Reddit θα προωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εγχειρήματα αυτά, αν σχετίζονται με επίσημες subreddit εκστρατείες.

Υπάρχει ωστόσο και η φιλανθρωπική διάσταση. Έτσι, αν κάποιο εγχείρημα ξεπεράσει το στόχο του, μπορείτε να χαρίσετε τα επιπλέον χρήματα σε κάποιον άλλον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου και του φιλανθρωπικού ταμείου του Reddit (διαβάστε περισσότερα για το Redditmade εδώ).

 

Η κίνηση αυτή του Reddit έρχεται σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονική περίοδο για την εταιρεία. Το Reddit μετά από εκτίμηση αξίας $500 εκατομμυρίων τον προηγούμενο μήνα, κατάφερε να λάβει χρηματοδότηση $50 εκατομμυρίων (με στόχο το 10% να επιστραφεί στη κοινότητα), και από ότι φαίνεται κάνει κινήσεις για να αποτελέσει κάτι περισσότερο από μία κοινότητα πληροφοριών. Ο CEO του Reddit, Yishan Wong σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο εικονικό νόμισμα, το οποίο θα ταιριάξει πολύ καλά με το Redditmade.

 

Το Reddit έχει πέντε δισεκατομμύρια pageviews τον μήνα και 115 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα, οπότε το βήμα προς το crowdfunding αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικό.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: TechCrunch