Το RunKeeper αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές smartphone που απευθύνονται σε όσους συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου ή απλά επιλέγουν ως τρόπο γυμναστικής το τρέξιμο καταγράφοντας όλα τα δεδομένα γύρω από τις επιδόσεις τους.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής η οποία ανήκει πλέον στην Asics, φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Running Groups, έχοντας στόχο την πιο ενεργή συμμετοχή όσων χρησιμοποιούν την εφαρμογή αλλά και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα κάθε μέλος μπορεί να δημιουργήσει ένα κλειστό group στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν έως και 25 άτομα τα οποία μπορεί να επιλέξει ο ίδιος.

 

Στη συνέχεια ο χρήστης πρέπει να δηλώσει έναν στόχο τον οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν όσοι συμμετέχουν στην ομάδα όπως τη συνολική απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν αλλά και το χρόνο που η όλη δοκιμασία θα πρέπει να επιτευχθεί. Κάθε φόρα που κάποιος από την ομάδα ξεκινάει να γυμνάζεται, η εφαρμογή ενημερώνει τα μέλη της ομάδας με ειδοποιήσεις ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της εφαρμογής.

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το RunKeeper διαθέτει περισσότερους από 40 εκατομμύρια χρήστες, έχοντας παρουσία κυρίως στο iOS και το Android με τις αντίστοιχες εφαρμογές. Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να αγοράζουν συγκεκριμένα προγράμματα γυμναστικής τα οποία θα πρέπει να ολοκληρώνουν σε συγκεκριμένους χρόνους.

 

Link.png Site: http://venturebeat.com/2016/07/26/runkeeper-groups/'>VentureBeat