Στο δυναμικό της Salesforce θα ενταχθεί σύντομα η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές εργαλείο επικοινωνίας, που πολλές εταιρείες έχουν προτιμήσει.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Salesforce γνωστοποίησε πως προχωράει σε εξαγορά της εταιρείας Slack, που βρίσκεται πίσω από το ομώνυμο εργαλείο επικοινωνίας, έναντι 27.7$ δισεκατομμυρίων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ποσό των 26.79$ δισεκατομμύρια θα καταβληθεί σε μετρητά ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί μέσω ανταλλαγής μετοχών.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια ασυνήθιστη εβδομάδα για την Slack, η μετοχή της οποίας είχε εκτοξευτεί χάρη στις φήμες που κυκλοφορούσαν γύρω από τη συμφωνία. Παρά την επισημοποίηση της εξαγοράς, δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες ως προς το αν και πώς θα επηρεαστούν οι τρέχοντες χρήστες της υπηρεσίας - είτε πρόκειται για μεγάλες εταιρείες είτε για μικρότερες.

Το μοναδικό που αναφέρεται και αφορά σε κάποια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας, είναι πως η υπηρεσία θα ενσωματωθεί στο Salesforce Cloud και θα γίνει το «νέο interface του Salesforce Customer 360». Δεδομένου ότι η Salesforce είναι μια εταιρεία που προσφέρει πολλές υπηρεσίες μέσω cloud, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει πιθανή αλλαγή στο μοντέλο πληρωμής, για παράδειγμα. Από την άλλη, το κομμάτι περί μετατροπής του Slack σε interface του Salesforce Customer 360 δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επηρεάσει και την έως τώρα καθημερινότητά των χρηστών ή τον τρόπο που οι εταιρείες ενσωματώνουν το Slack έως σήμερα.

Με την Salesforce να είναι σε διαρκή «μάχη» με τη Microsoft όσον αφορά τις υπηρεσίες μέσω cloud, η εξαγορά της Slack αποσκοπεί σε κάτι ξεκάθαρο: την απάντηση στο Microsoft Teams. Παρότι ως εταιρεία προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών, δεν είχε κάτι αντίστοιχο στον κατάλογό της.

Έχοντας πλέον τη λύση και σε αυτό τον τομέα, η Salesforce ελπίζει να πάρει κομμάτι της «πίτας» που έχει η Microsoft, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις από cloud έως προγράμματα γραφείου σε επιχειρήσεις.

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της Slack σκαρφάλωσε έως τα 43.84$, ενώ συγκριτικά στις αρχές Νοεμβρίου κυμαινόταν στα 24.10$. Η εταιρεία είχε προβλήματα με την κερδοφορία της, καθώς από την ένταξή της στο χρηματιστήριο πέρυσι, δεν κατάφερε να φέρει τα αναμενόμενα νούμερα. Επιπλέον, παρότι με την πανδημία γιγαντώθηκε η ανάγκη για απομακρυσμένη επικοινωνία σε εταιρικό επίπεδο -κάτι που το Slack έχει φτιαχτεί να προσφέρει- η τύχη της εταιρείας δεν είχε την αναμενόμενη ανοδική πορεία.

Slack spikes 32% following report of potential takeover by Salesforce |  Markets Insider

  • Like 2