Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το Slack για την οργάνωση της ενδοεπικοινωνίας και την αύξηση της παραγωγικότητας τους, και προσφέρει όλα όσα χρειάζονται τα τμήματα μίας επιχείρησης –από ομάδες συζήτησης, οργάνωση projects, upload αρχείων, πλατφόρμα μηνυμάτων ή κλήσεων, συγχρονισμός σε όλες τις συσκευές- για να γίνουν αποτελεσματικότερα στη δουλειά τους.

Το Slack έχει με τον καιρό ενσωματώσει πολλές εφαρμογές στην πλατφόρμα του, συμπεριλαμβανομένων των Dropbox, Zoom και G Suite και τώρα προσθέτει και εργαλεία της σουίτας Office 365.

Τώρα, όσοι χρησιμοποιούν το Slack, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αρχεία του Office 365, στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και στο ημερολόγιο απευθείας από τον browser του Slack, χωρίς να είναι απαραίτητο να μεταβαίνουν μεταξύ καρτελών (tabs) χάνοντας χρόνο και ενέργεια. Το Outlook Calendar app για το Slack θα σας ειδοποιήσει μόλις λάβετε κάποια πρόσκληση για κάποιο «γεγονός» (event) στην οποία μπορείτε να απαντήσετε άμεσα, με ένα κλικ, ενώ θα πληροφορηθείτε και για την περίπτωση κάποιου «conflict» στο πρόγραμμα σας.

Αν το «event» αφορά κάποια κλήση, τότε μπορείτε να ανταποκριθείτε απευθείας από την ειδοποίηση του Slack, και το app αυτομάτως θα θέσει την κατάσταση σας (status) σε «in-a-meeting» με βάση το ημερολόγιο του Outlook. Όσον αφορά στο «email», έχετε την δυνατότητα να τραβήξετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τo inbox απευθείας σε κανάλια του Slack για να συνεργαστείτε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας. Επίσης μπορείτε να προωθήσετε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άμεσα σε κάποιο κανάλι (channel) του Slack ή σε κάποια επαφή σας με απευθείας μήνυμα.

To Slack επίσης ενημέρωσε το OneDrive app και τώρα δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στη δημιουργία μίας νέα αλυσίδας μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διαμοιραστείτε απλώς ένα αρχείο από το OneDrive, αλλά είστε σε θέση να κάνετε κλικ στο εικονίδιο «+» που είναι δίπλα στο σημείο που γράφετε μηνύματα. Στην συνέχεια επιλέγετε το OneDrive και ακολούθως το αρχείο που θέλετε να διαμοιραστείτε. Όταν ένα αρχείο προστίθεται σε ένα κανάλι ή σε κάποιο άμεσο μήνυμα, τα μέλη της ομάδας μπορούν να το συζητήσουν σε ένα νήμα (thread), με το πλαίσιο και το περιεχόμενο να είναι αυτομάτως «indexed» και «searchable». Επιπλέον –αν και σε αυτό το σημείο δεν έχουμε να κάνουμε με app- το Slack προσέθεσε τη δυνατότητα να κάνετε «scroll» σε παρουσιάσεις PowerPoint και σε αρχεία Word ή Excel χωρίς να είναι απαραίτητο να «κατεβάσετε» τα πλήρη έγγραφα. 

Engadget

  • Like 1