Μια εταιρεία με το όνομα SmugMug και την οποία ελάχιστοι έχουν ακουστά, είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Flickr, της πάλαι ποτέ δημοφιλέστερης υπηρεσίας φιλοξενίας φωτογραφιών για ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Η Yahoo, προσπάθησε να «αναστήσει» το Flickr πριν μερικά χρόνια, προσφέροντας μάλιστα έως και 1TB αποθηκευτικό χώρο δωρεάν σε κάθε μέλος, χωρίς να έχει την ανταπόκριση που περίμενε, εξαιτίας και των σοβαρών προβλημάτων ασφάλειας που αντιμετώπισε. Η Verizon, ο νέος ιδιοκτήτης της Yahoo, φαίνεται δεν είχε στα σχέδιά της να κάνει οτιδήποτε με το Flickr κάτι που οδήγησε στην αναμενόμενη εξαγορά του. Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με τον CEO της SmugMug, Don MacAskill, ούτε η ίδια η εταιρεία ξέρει τι θα κάνει με τη νέα υπηρεσία που εξαγόρασε -για άγνωστο χρηματικό ποσό-, κάτι που γνωρίζουν ότι είναι ασυνήθιστο.Η ίδια η SmugMug αποτελεί μια συνδρομητική υπηρεσία διαμοιρασμού και φιλοξενίας φωτογραφιών.

«Ακούγεται χαζό για έναν CEO να μην ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει όμως ακόμα και στη λειτουργία της SmugMug δεν έχουμε κάποιο κεντρικό πλάνο. Προσπαθούμε να ακούμε τους πελάτες μας και όταν αρκετοί από αυτούς μας ζητάνε κάτι σημαντικό γι' αυτούς προσωπικά ή για την κοινότητα, το φτιάχνουμε», προσθέτει ο MacAskil. Σε κάθε περίπτωση, ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να δοκιμάσει να «αναστήσει» το Flickr, διατηρώντας τον χαρακτήρα του ως μια κοινότητα ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων, επενδύοντας τους απαραίτητους πόρους που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του.

Techcrunch