Ξεπερνώντας το ρεκόρ που έθεσε το color smartwatch της Peble το 2015

Χρειάστηκε λίγο παραπάνω από μια πενταετία για να δούμε ένα νέο ρεκόρ χρηματοδότησης από το κοινό του Kickstarter, κάτι που επί επτά χρόνια διατηρούσε η Peble με το color smartwatch της. Ο νέος διάδοχος πλέον είναι ο συγγραφέας Brandon Sanderson, που δημιούργησε μια νέα καμπάνια με στόχο να μαζέψει 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα σε 30 μέρες, ώστε να εργαστεί πάνω σε τέσσερα νέα βιβλία, τα οποία θα κυκλοφορήσουν κάθε τρίμηνο του επόμενου έτους.

Αυτό που ίσως κανείς δεν περίμενε, ήταν πως χρειάστηκαν μόλις 35 λεπτά για να ξεπεραστεί ο στόχος, ενώ μέσα σε μόλις μερικές ημέρες συγκεντρώθηκαν ήδη πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας παράλληλα και το ποσό που συγκέντρωσε το Pebble Time στο ίδιο διάστημα.

Παρόλο που ο Brandon Sanderson σκοπεύει να δημοσιεύσει ο ίδιος τα βιβλία του, αυτό δε σημαίνει πως είναι κάποιος μικρός συγγραφέας, καθώς το να συγκεντρώσει $20 εκ. μόλις σε τρεις ημέρες, δείχνει πως υπάρχει μεγάλο κοινό που τον ακολουθεί και γνωρίζει ότι θα τηρήσει τον λόγο του. Συγκεκριμένα, είναι γνωστός για το Cosmere σύμπαν, όπως και τις σειρές Mistborn και Stormlight Archive. Τρία από τα επερχόμενα βιβλία του εξελίσσονται στο Cosmere σύμπαν, με κάθε ιστορία να διαδραματίζεται σε διαφορετικό πλανήτη. Επίσης είναι υπεύθυνος για την ολοκλήρωση του The Wheel of Time.

Ο συγγραφέας μιλώντας στη The New York Times είπε πως στόχος της καμπάνιας ήταν να ανταγωνιστεί την Amazon, η οποία επικρατεί στις πωλήσεις βιβλίων και είναι υπεύθυνη για το 80% των πωλήσεών του. "Εάν αποδυναμωθεί η θέση της Amazon στη βιομηχανία, αυτό θα είναι καλό για τους εκδότες. Δεν θέλω να το παρουσιάσω ως Brandon εναντίον Amazon. Αλλά νομίζω ότι μακροπρόθεσμα, το να είναι μονοπώλιο (η Amazon) είναι πραγματικά κακό για την ίδια. Αν δεν έχουν ανταγωνισμό, θα σταματήσουν να καινοτομούν." πρόσθεσε.

Για να αποκτήσει κανείς τα βιβλία του Sanderson, θα πρέπει να προπληρώσει τουλάχιστον $40 για τις ebοοκ εκδόσεις. Οι audiobook εκδόσεις κοστίζουν $60, ενώ οι premium hardcover εκδόσεις κοστίζουν $160 (χωρίς τα μεταφορικά). Οι κυκλοφορίες έχουν προγραμματιστεί για Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο και Οκτώβριο του 2023.

  • Like 3