Όπως αναφέρει η εταιρία, είναι μία λειτουργία που την επιθυμούσαν οι χρήστες εδώ και αρκετό καιρό.

Όλο και περισσότερες εφαρμογές γνωριμιών προσφέρουν συνομιλίες μέσω βίντεο, οπότε φυσικό και επόμενο για το Tinder να μην θέλει να μείνει πίσω στις εξελίξεις. Στο δελτίο τύπου όπου η Match Group, η ιδιοκτήτρια εταιρία του Tinder, αναφέρεται στα κέρδη της επιχείρησης, αποκάλυψε επίσης ότι η εφαρμογή σκοπεύει να ξεκινήσει ζωντανές συνομιλίες βίντεο έως και το τέλος του Ιουνίου.

Αν και τα σχέδια του Tinder, αναφορικά με τις λειτουργίες που έχει σχεδιάσει να λανσάρει τους επόμενους μήνες, δεν φαίνονται να έχουν αλλάξει ή να έχουν καθυστερήσει, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς η κρίση της πανδημίας θα επηρεάσει γενικότερα την αγορά.

Καθώς οι χρήστες έδειξαν έντονη προθυμία για ραντεβού μέσω βίντεο, οι προγραμματιστές και μηχανικοί μας σε όλο τον κόσμο, κινητοποιήθηκαν γρήγορα για να αναπτύξουν δυνατότητες συνομιλίας μέσω βίντεο.

Όπως αναφέρει το The Verge, η συνομιλία μέσω βίντεο θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνατότητες της εφαρμογής. Παράλληλα όμως, είναι και μία τεράστια δέσμευση εκ μέρους του Tinder, αφού με 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, πολλοί θα ήθελαν να κάνουν μία βίντεο κλήση στο ταίρι τους, προτού συναντηθούν από κοντά για πρώτη φορά. Εκτός όμως από τα τεχνικά ζητήματα, το Tinder θα χρειαστεί να εφαρμόσει και νέα μέτρα ασφαλείας προσαρμοσμένα ειδικά για τις συνομιλίες μέσω βίντεο.

Εκτός όμως από την ανακοίνωση της νέα λειτουργίας, η Match Group αποκάλυψε ότι υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα σε χρήστες κάτω των 30 ετών, ειδικά κατά την περίοδο του περιορισμού των μετακινήσεων. Επίσης οι χρήστες, δεν στέλνουν μόνο περισσότερα μηνύματα αλλά και οι συζητήσεις τους διαρκούν περισσότερη ώρα. Κάτι που δεν προκαλεί απαραίτητα έκπληξη αφού αρκετοί από αυτούς παραμένουν στο σπίτι.