Το Discord προχωρά σε "μεγάλες αλλαγές" στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ταυτότητες των χρηστών του εντός πλατφόρμας, μια κίνηση που θα σας αναγκάσει να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας. 

Μέχρι τώρα, η εταιρεία προσέθετε τετραψήφιους αριθμούς και χαρακτήρες ως username κάθε χρήστη, ως έναν τρόπο διάκρισης των ατόμων με το ίδιο όνομα. Ωστόσο, το νέο σύστημα θα δίνει σε όλους ένα μοναδικό όνομα χρήστη, όπως γίνεται στο Twitter, το Instagram και άλλες υπηρεσίες.

«Το όλο νόημα αυτών των αλλαγών είναι ότι θέλουμε να κάνουμε πολύ πιο εύκολο για εσάς και όλους τους νέους χρήστες που έρχονται στο Discord να συνδεθούν και να κάνουν παρέα με τους φίλους τους», έγραψε ο συνιδρυτής Stanislav Vishnevskiy σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog. «Γνωρίζουμε ότι το όνομα χρήστη σας είναι σημαντικό και καταλαβαίνουμε ότι σε κάποιους από εσάς μπορεί να μην αρέσει αυτή η αλλαγή και να διαφωνείτε με αυτήν».

image.png.43e65f47cab91968f1ec30897fff18e3.png

Ο αρχικός στόχος με τα τετραψήφια tags ήταν να σας επιτρέψει να επιλέξετε όποιο όνομα χρήστη θέλετε, όμως η απόφαση αυτή έχει γίνει πλέον "τεχνικά ασύμφορη", σύμφωνα με το Discord. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα usernames είναι "πολύ περίπλοκα ή ασαφή" για να τα θυμούνται οι άνθρωποι. 

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί "τις επόμενες εβδομάδες" και θα λάβετε ένα μήνυμα όταν η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί για το λογαριασμό σας. Αν είστε στο Discord (που ιδρύθηκε το 2015) για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έχετε προτεραιότητα έναντι των νεότερων χρηστών, δήλωσε η εταιρεία. Το προηγούμενο όνομα χρήστη και το διακριτικό σας θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως username, οπότε οι φίλοι σας θα εξακολουθούν να μπορούν να σας βρίσκουν.