Το DPReview, ένας αγαπημένος ιστότοπος κριτικών φωτογραφικών μηχανών και ότι έχει σχέση γύρω από τη φωτογραφία, αποκτήθηκε από το Gear Patrol, έναν εκδότη που επικεντρώνεται σε ποικίλες κριτικές προϊόντων και οδηγούς αγοράς.

Η εξαγορά αυτή σώζει το DPReview από το κλείσιμο από την πρώην μητρική του εταιρεία, την Amazon, στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής κόστους. Ο Scott Everett, γενικός διευθυντής του DPReview, ανακοίνωσε ότι οι σημερινοί βασικοί εργαζόμενοι στα τμήματα σύνταξης, τεχνολογίας και επιχειρήσεων της εταιρείας θα συνεχίσουν να εργάζονται στον ιστότοπο και ότι τα χαρακτηριστικά του DPReview και η συντακτική κάλυψη δεν θα επηρεαστούν από την εξαγορά. Ο ιστότοπος θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και πριν από την αγορά.

Ο Eric Yang, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Gear Patrol, δηλώνει ότι είναι τιμή τους να λάβουν τη σκυτάλη από την Amazon και «να βοηθήσουν την απίστευτη ομάδα του DPReview να δημιουργήσει την επόμενη φάση της ιστορίας τους». Η συντακτική ακεραιότητα και η παθιασμένη κοινότητα είναι η καρδιά του DPReview και σκοπεύουν να διατηρήσουν αυτή τη συνταγή. Πριν φτάσουμε σ’αυτή την ανακοίνωση, το DPReview εξαγοράστηκε από την Amazon το 2007. Νωρίτερα φέτος, ανακοινώθηκε ότι το DPReview θα έκλεινε εντελώς μετά από 25 χρόνια λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής κόστους της Amazon, με το γίγαντα του e-commerce να μην είχε κάποιο πλάνο διατήρησης τουλάχιστον του περιεχομένου της ιστοσελίδας online.

Το DPReview είναι ένας ιστότοπος που παρέχει ειδήσεις, κριτικές και forum σχετικά με την ψηφιακή φωτογραφία και την ψηφιακή απεικόνιση. Ιδρύθηκε το 1998 από τον Phil Askey ως ιστότοπος που παρείχε αντικειμενικές κριτικές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και αξεσουάρ. Ο ιστότοπος αυξήθηκε γρήγορα σε δημοτικότητα και έγινε μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές για κριτικές φωτογραφικών μηχανών στο διαδίκτυο. Το 2007, εξαγοράστηκε από την Amazon για ένα άγνωστο ποσό.

  • Like 23
  • Thanks 2