Και στοχεύει να προσελκύσει κοινό που δεν έχει κρυπτονομίσματα στην κατοχή του.

Όπως έχουμε μάθει στη γενιά του internet, τίποτα δεν χάνεται και όλα μπορεί να επιστρέψουν με τον έναν ή άλλον τρόπο. Και έτσι έφτασε η ώρα να επιστρέψει ένα όνομα που είχε να ακουστεί αρκετά χρόνια. Το LimeWire θα επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, αυτή τη φορά όμως, ως NFT marketplace.

Συγκεκριμένα τον ερχόμενο Μάιο, το LimeWire θα διατεθεί ως μια mainstream πλατφόρμα αγοράς ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων για τέχνη και ψυχαγωγία, με αρχικό επίκεντρο τη μουσική. Οι οικονομικοί υποστηρικτές του πιστεύουν πως θα είναι ένα μέρος όπου καλλιτέχνες και το κοινό τους, θα δημιουργούν και θα μεταπωλούν ψηφιακά αντικείμενα χωρίς τα τεχνικά εμπόδια που επικρατούν στη συγκεκριμένη αγορά την τρέχουσα περίοδο. Στόχος είναι να συνεργασούν με μουσικούς υψηλού επιπέδου ώστε να διαδωθεί η επιστροφή του LimeWire, κερδίζοντας έτσι ένα εκατομμύριο ενδιαφερόμενους πριν το πρώτο έτος κυκλοφορίας του.

Το μότο είναι η εξασφάλιση νέων στον χώρο των NFT, προσφέροντας εύκολη εγγραφή, τιμή σε δολάρια και αποτροπή αποκλειστικής χρήσης κρυπτονομισμάτων. Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τις πιστωτικές κάρτες τους μέσω της πλατφόρμας πληρωμής Wyre, που χρησιμοποιείται και από το OpenSea. Η εταιρεία πρόσθεσε πως εργάζεται με κορυφαίους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, οι οποίοι θα δημιουργήσουν υλικό για την πλατφόρμα της και να επιτρέψει την επικοινωνία με τους φίλους των καλλιτεχνών.

Πίσω από την επιστροφή του LimeWire βρίσκονται οι Julian και Paul Zehetmayr, οι οποίοι είναι και οι CEO της εταιρείας. Οι ίδιοι βρίσκονται πίσω και από το Eversign, όπως και άλλες b2b-software εταιρείες όπως Currencylayer και Stack Holdings. Σε μια δήλωσή του, ο Julian είπε πως "είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως δεν επανακυκλοφορούν το LimeWire ως εναλλακτική streaming υπηρεσία, αλλά ως ένα επιπλέον μέσο για καλλιτέχνες να πουλούν αποκλειστική μουσική και τέχνη, απευθείας σε συλλέκτες".

Με το LimeWire να επιστρέφει και το Napster να ετοιμάζει κάτι σχετικό με VR, μένει να μάθουμε αν θα δούμε και την επιστροφή του Kazaa ως μια εναλλακτική πλατφόρμα σε κάποιον χώρο.