Παρά τη πτώση στα ποσοστά ανεργίας στις Η.Π.Α, η αγορά εργασίας παραμένει αρκετά δύσκολη και με αφορμή αυτό το γεγονός, το LinkedIn δημιούργησε μια νέα εφαρμογή.

Έτσι το κοινωνικό δίκτυο για τους επαγγελματίες κυκλοφόρησε μια νέα mobile εφαρμογή προκειμένου όσοι αναζητούν εργασία να βρουν πιο εύκολα σχετική δουλειά και να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους για τη θέση. Με το LinkedIn Job Search, τα 300 εκατομμύρια μέλη του LinkedIn μπορούν να δημιουργήσουν αναζητήσεις με συγκεκριμένα κριτήρια και με μια ειδοποίηση στο κινητό, θα ενημερώνονται για θέσεις εργασίας σχετικές με τα κριτήρια που έδωσαν.

 

Η κυκλοφορία της εφαρμογής ακολουθεί μια αυξανόμενη τάση στη βιομηχανία τεχνολογίας, στην οποία δημιουργούνται εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες μιας εταιρείας. Όπως για παράδειγμα η κυκλοφορία του Slingshot, μια ακόμα εφαρμογή που στοχεύει στην επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων, ή η εφαρμογή του Facebook για διαχείριση σελίδων, ή οι διάφορες εφαρμογές της Google.

 

Από τη μεριά του το LinkedIn αναφέρει πως προχώρησε στη δημιουργία αυτής της εφαρμογής αφού παρατήρησε πως το 40% των χρηστών της έψαχναν για εργασία χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο. Επίσης, τονίζει πως η εφαρμογή δημιουργήθηκε με την διακριτικότητα υπ' όψιν ώστε να εξυπηρετεί ακόμα και αυτούς που έχουν εργασία αλλά ψάχνουν για μια νέα. Τέλος, αναφέρει πως ότι επαφές κάνει ο χρήστης μέσω της εφαρμογής δε θα είναι ορατές στη σελίδα του LinkedIn.

 

Link.png Site: Cnet