Η απόφαση του Foursquare, να χωρίσει στα δύο την υπηρεσία του με την κυκλοφορία μίας ακόμη εφαρμογής με την ονομασία Swarm, συνάντησε αντιδράσεις εξαιτίας μεταξύ άλλων ελλείψεων συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της νέας εφαρμογής σε σχέση με το Foursquare.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως αφού πλέον το Swarm αποκτά ένα από τα δημοφιλή, αν όχι το πιο δημοφιλή χαρακτηριστικό του Foursqare, τη δυνατότητα των δημαρχιών (mayorships). Έτσι ο χρήστης μπορεί να ανταγωνιστεί άλλους χρήστες της εφαρμογής, με στόχο το ποιος θα κάνει τα περισσότερα check-ins σε μια επιχείρηση, ποιος θα κερδίσει συγκεκριμένα σήματα, χαρακτηριστικά τα οποία αποδείχθηκαν αρκετά δημοφιλή στην εφαρμογή του Foursquare.

 

Με πολλαπλές δηλώσεις παρουσίας σε ένα συγκεκριμένο μέρος, ο χρήστης γίνεται ο "δήμαρχος" του ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να δηλώσει το επίτευγμα του στο Facebook ή το Twitter. Το ερώτημα πάντως παραμένει το κατά πόσο αυτά τα χαρακτηριστικά άργησαν να έρθουν αλλά και το αν θα αποτελέσουν έναυσμα προκειμένου να σημειωθεί αύξηση χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

 

Οι αλλαγές είναι ήδη διαθέσιμες στην έκδοση της εφαρμογής για iOS και Android.

Link.png Site: ']Swarm για iPhone | Android
Link.png Site: TheVerge