Πριν ένα μήνα περίπου, είχαμε τις πρώτες πληροφορίες για την ανάπτυξη web έκδοσης του WhatsApp, της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, κάτι που γίνεται επίσημα πραγματικότητα από σήμερα.

Μέσα από τη διεύθυνση web.whatsapp.com, οι χρήστες μπορούν να «συνδέσουν» πολύ εύκολα το κινητό τους τηλέφωνο, με τον υπολογιστή μέσω ενός QR κώδικα και στη συνέχεια θα εμφανιστούν οι επαφές καθώς και τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει κανονικά τα μηνύματα του όπως και στο smartphone αλλά και να στέλνει τα δικά του, με το Whatsapp να τον ενημερώνει πότε αυτά παρελήφθησαν και πότε αναγνώστηκαν. Αν το smartphone κλείσει ή βγει εκτός δικτύου, τότε αυτόματα απενεργοποιείται και η web έκδοση.

 

Πάντως το μεγάλο μειονέκτημα της web έκδοσης είναι η υποστήριξη αρχικά μόνο του Chrome browser σε συνδυασμό με τις τελευταίες εκδόσεις της εφαρμογής για Android, Windows Phone και BlackBerry ενός η υποστήριξη για iΟS θα έρθει σε μελλοντικό διάστημα, αφού η καθυστέρηση οφείλεται σε «περιορισμούς της Apple».

 

Με 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Whatsapp είναι η πιο διαδεδομένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και η οποία ανήκει πλέον στο Facebook μετά από την εξαγορά της οποίας το κόστος έφτασε τα 19 δισ. δολάρια.

 

Link.png Site: WhatsApp Web

Link.png Site: WhatsApp Blog