Με τις αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων ή ακόμα και με τον τερματισμό ανάπτυξης μερικών, αναμενόμενα κάποιοι τρίτοι κατασκευαστές σταματάνε να υποστηρίζουν παλιές εκδόσεις των εφαρμογών τους.

Μία από αυτές, το WhatsApp που ανήκει στο Facebook, ανακοίνωσε ότι τερματίζει την υποστήριξη της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (και όχι μόνο), για όσα smartphones τρέχουν συγκεκριμένες εκδόσεις του iOS, του Android, αλλά και όλων όσων στηρίζονται στα Windows Phone. Πιο αναλυτικά, οι Windows Phone χρήστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp από την 1 Ιανουαρίου του 2020 ενώ ένα μήνα μετά το ίδιο θα ισχύσει για τους κατόχους πολύ παλιών iPhone που τρέχουν ακόμη το iOS 7 ή και παλιότερη έκδοση. Σε ότι αφορά το Android, ο τερματισμός υποστήριξης αφορά πολύ παλιά smartphones που στηρίζονται στην έκδοση 2.3.7 Gingerbread ή και παλιότερη, με καταληκτική ημερομηνία και πάλι την 1η Φεβρουαρίου του 2020.

Η κίνηση αυτή του WhatsApp αναμένεται να επηρεάσει ελάχιστους χρήστες αφού στην περίπτωση των Windows Phone, δεν έχουν κυκλοφορήσει νέες συσκευές από το 2015. Το iOS 7 και το Android 2.3.7 κυκλοφόρησαν το 2013 και το 2010 αντίστοιχα, ενώ γνωρίζουμε ότι μόλις 0.3% των Android χρηστών διαθέτουν τέτοια συσκευή και μόλις το 5% των κατόχων iPhone τρέχουν παλιότερη έκδοση του iOS 10.

Techradar