Το WhatsApp ανακοίνωσε σήμερα ότι παρουσιάζει μια νέα λειτουργία με την ονομασία “Chat Lock (Κλείδωμα συνομιλίας)", η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για τις πιο προσωπικές τους συνομιλίες. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η λειτουργία σας επιτρέπει να κλειδώσετε μια συνομιλία, η οποία βγάζει το συγκεκριμένο νήμα από τα εισερχόμενα και το τοποθετεί πίσω από το δικό του φάκελο, στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας ή με βιομετρικά στοιχεία, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα.

Μόλις κλειδώσετε μια συνομιλία, η εφαρμογή θα αποκρύψει αυτόματα και τα περιεχόμενα της στις ειδοποιήσεις. Μπορείτε να κλειδώσετε μια συνομιλία πατώντας το όνομα ενός ατόμου ή μιας ομάδας και επιλέγοντας την επιλογή κλειδώματος. Για να αποκαλύψετε αυτές τις συνομιλίες, πρέπει να τραβήξετε αργά προς τα κάτω τα εισερχόμενά σας και να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου σας ή να εισάγετε το βιομετρικό σας στοιχείο.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η λειτουργία θα είναι εξαιρετική για τους ανθρώπους που έχουν λόγο να μοιράζονται το smartphone τους με ένα μέλος της οικογένειας ή για εκείνες τις στιγμές όπου κάποιος άλλος κρατάει το τηλέφωνό σας ακριβώς τη στιγμή που φτάνει μια πολύ ιδιαίτερη συνομιλία», έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο blog.

Το WhatsApp που ανήκει στη Meta αναφέρει ότι σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες επιλογές για το Chat Lock, συμπεριλαμβανομένου του κλειδώματος για συνοδευτικές συσκευές και της δημιουργίας ενός προσαρμοσμένου κωδικού πρόσβασης για τις συνομιλίες σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης διαφορετικό από αυτόν που χρησιμοποιείτε για το τηλέφωνό σας.

Παρόλο που το WhatsApp προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, αυτό δεν ισχύει όταν κάποιος έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και μπορεί να δει τα μηνύματά σας. Η νέα λειτουργία παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η νέα λειτουργία έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την προσθήκη από το WhatsApp μερικών νέων ενημερώσεων γύρω από τις δημοσκοπήσεις και την κοινή χρήση στην πλατφόρμα του. Στο πλαίσιο αυτών των ενημερώσεων, έχετε πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις μίας ψήφου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε μια δημοσκόπηση όπου οι άνθρωποι επιτρέπεται να ψηφίσουν μόνο μία φορά. Όσον αφορά την κοινή χρήση, μπορείτε πλέον να προωθήσετε μέσα ενημέρωσης με λεζάντες.