Η εφαρμογή του Spotify για Android και iPhone προσφέρει πλέον δυνατότητα streaming βίντεο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν και άλλα πράγματα, πέρα από να ακούνε μουσική.

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, το Spotify προσφέρει περιεχόμενο από το NBC, το Comedy Central και το BBC, καθώς αλλά και ένα μεγάλο αριθμό από γνωστά video podcast.

 

Για να χρησιμοποιήσουν τη νέα λειτουργία, οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στην επιλογή browse και να πατήσουν την επιλογή shows ή απλά να μεταβούν στην επιλογή video στη βιβλιοθήκη τους. Στη συνέχεια μπορούν να παρακολουθήσουν έτοιμες λίστες από βίντεο, καθώς και να ακολουθήσουν συγκεκριμένα shows, δυνατότητες παρόμοιες δηλαδή με τις ήδη υπάρχουσες που αφορούν τη μουσική.

 

Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να προτείνει στους χρήστες, βίντεο τα οποία σχετίζονται με τη μουσική που συνηθίζουν να ακούνε. Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για τις δύο πιο δημοφιλείς mobile πλατφόρμες, ωστόσο το Spotify δεν φαίνεται να σκοπεύει να προσφέρει άμεσα τη νέα λειτουργία στη desktop εφαρμογή.

 

Τα περισσότερα βίντεο είναι μικρής σχετικά διάρκειας και, σε αντίθεση με τη δωρεάν έκδοση του Youtube, δεν συνοδεύονται από διαφημίσεις. Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός των χρηστών του Spotify (είτε πληρώνουν συνδρομή είτε όχι) ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια, όμως προς το παρόν τα βίντεο είναι διαθέσιμα σε όλους με τους κλασσικούς περιορισμούς ανά περιοχή να κάνουν την εμφάνιση τους και σ'αυτή την περίπτωση.

 

Link.png Site: Engadget