Το SoundCloud μπορεί να μην είχε δημοσιοποιήσει το παραμικρό για την συνδρομητική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής που ετοιμάζει, ωστόσο διέρρευσε κάποια στοιχεία σε ένα update του SoundCloud app για το iOS. Μετά από λίγες ώρες ωστόσο, η συνδρομητική υπηρεσία επισημοποιήθηκε (διαθέσιμη στις ΗΠΑ).

Με την ονομασία SoundCloud Go, η υπηρεσία θα κοστίζει $12,99 τον μήνα στο iOS –ο πρώτος μήνας δωρεάν- και θα προσφέρει πρόσβαση σε έναν ολοένα αυξανόμενο μουσικό κατάλογο –πέρα από remixes, μουσική από ανερχόμενους καλλιτέχνες και podcasts- καθώς και δυνατότητα ακρόασης μουσικής εκτός σύνδεσης.

 

Τους τελευταίους μήνες, το SoundCloud έχει υπογράψει συμφωνίες με πολλές μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε και την Sony, οπότε με την έναρξη της λειτουργίας της, αναμένεται να υπάρχει διαθέσιμος ένας αρκετά μεγάλος μουσικός κατάλογος.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία στο web και στο Android θα στοιχίζει $9,99 αλλά θα στοιχίζει $12,99 στο iOS (λογικά περιλαμβάνει και το 30% μερίδιο που η Apple λαμβάνει από τις συνδρομητικές υπηρεσίες και τις αγορές apps στο App Store).

 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, από την μουσική υπηρεσία απουσιάζουν –τουλάχιστον τώρα στην αρχή- πολλά, πολλά τραγούδια και αρκετά γνωστά ονόματα, παρόλο που το SoundCloud ισχυρίζεται ότι η μουσική βιβλιοθήκη του απαρτίζεται από 125 εκατομμύρια τραγούδια (σύμφωνα με αναφορές υπάρχει ένα τραγούδι της Lady Gaga, ενώ απουσιάζουν οι Katy Perry, Rihanna, Jack White τραγούδια των οποίων θα βρείτε σε μερικά remixes). Σύμφωνα με το The Verge, αν υπολογιστεί ότι τα περίπου 110 εκατομμύρια είναι remixes ή άλλα user-uploaded κομμάτια, τότε η υπηρεσία SoundCloud Go δεν διαθέτει περισσότερα από 15 εκατομμύρια τραγούδια, περίπου τα μισά από όσα προσφέρουν οι υπηρεσίες Apple Music, Spotify και Tidal.

 

Link.png Site: TheNextWeb
Link.png Site: Engadget
Link.png Site: TheVerge