Όσο κι αν μας αρέσουν συγκεκριμένα τραγούδια, δεν ταιριάζουν πάντοτε σε κάθε περίσταση. Διαφορετική μουσική θα θέλαμε, για παράδειγμα, να ακούσουμε σε μια χαλαρή μας βόλτα και διαφορετική όταν κάνουμε γυμναστική ή λίγο πριν πέσουμε για ύπνο.

Για το λόγο αυτό το Spotify εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργεί λίστες τραγουδιών ειδικά επιλεγμένες ώστε να ταιριάζουν με τις ασκήσεις, το πρόγραμμα του ύπνου και άλλες δραστηριότητές μας αξιοποιώντας αισθητήρες κίνησης και καταγράφοντας τους χτύπους της καρδιάς μας.

 

Κι αν υπάρχουν ήδη αρκετές εφαρμογές που δημιουργούν αυτόματα λίστες αναπαραγωγής μουσικής, το Spotify θέλει να πάει την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, ξεφεύγοντας από τον απλό εντοπισμό των μουσικών μας συνηθειών. Αντίθετα, αυτό που θέλει να πετύχει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, δεν είναι άλλο από το να ανιχνεύσει την εκάστοτε διάθεσή μας και τις δραστηριότητές μας προκειμένου να πάει την έννοια των προσωποποιημένων ειδοποιήσεων σε άλλο επίπεδο.

 

Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα που εξερευνά η εταιρεία προβλέπει μια σειρά από αισθητήρες που είτε θα βρίσκονται στο σώμα του ακροατή είτε στο κινητό του τηλέφωνο και θα αναλαμβάνουν να μετρούν τους χτύπους της καρδιάς του. Αυτό σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα όπως η θερμοκρασία και η κίνηση του σώματος θα βοηθά την εφαρμογή να επιλέξει την κατάλληλη μουσική για διαφορετικές περιστάσεις.

 

Για την ώρα ο μηχανισμός που είναι υπεύθυνος για τις μουσικές προτάσεις του Spotify συνδυάζει αλγόριθμους, κοινωνικά δεδομένα, το ιστορικό των προηγούμενων ακροάσεων αλλά και ανθρώπινη επιμέλεια.

 

Link.png Site: http://www.theguardian.com/technology/2014/jan/20/spotify-sensors-heart-rate-mood-playlists-motion-tracking[/url]']Guardian