Η εταιρεία BACH Technology προτείνει ένα νέο format συμπιεσμένων αρχείων ήχου, το MusicDNA, το οποίο, εκτός από το ίδιο το μουσικό κομμάτι θα περιλαμβάνει και πρόσθετο υλικό, όπως στίχους, ειδήσεις ή εικόνες.

 

Η πρόταση της BACH Technology έχει την υποστήριξη του εφευρέτη του format MP3.

Το νέο format θα επιτρέπει στον αγοραστή να κατεβάζει ένα αρχείο MP3 με το πρόσθετο περιεχόμενο και στις εταιρείες να στέλνουν ενημερώσεις κάθε φορά που θα έχουν κάτι νέο να ανακοινώσουν. Ο χρήστης θα λαμβάνει μόνο τον όγκο των πληροφοριών που επιθυμεί, όταν είναι online. Όποιος κατεβάζει το αρχείο παράνομα, δε θα λαμβάνει αυτές τις ενημερώσεις.

 

Η BACH Technology, συνεργάτης του γερμανικού Fraunhofer Institute for Digital Media Technology, δήλωσε ότι αναζητά συνεργασίες με δισκογραφικές εταιρείες, δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων και τεχνολογικές εταιρείες.

 

Τα νέα αρχεία θα αναπαράγονται σε οποιονδήποτε MP3 player, συμπεριλαμβανομένου του iPod της Apple. Ο αντίστοιχος player μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη αλλά και να ενσωματωθεί σε online υπηρεσίες.

 

Μια έκδοση beta του νέου format θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη, ενώ η πλήρης εμπορική διάθεσή του αναμένεται το καλοκαίρι.

 

Source.png Πηγή: myplaisio.gr