Η μουσική υπηρεσία Spotify βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά του SoundCloud σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Οι προσπάθειες του Spotify για να αυξήσει την συνδρομητική του βάση φαίνεται πως κατά μεγάλο μέρος αποδείχτηκαν αποτελεσματικές, με την εταιρεία να ανακοινώνει στις αρχές του μήνα ότι έφτασε τους 40 εκατομμύρια συνδρομητές (paying subscribers). Παρόλα αυτά, η υπηρεσία Apple Music αντιπροσωπεύει μία ολοένα αναπτυσσόμενη απειλή για την εταιρεία, την οποία πιστεύει ότι μπορεί να μετριάσει με την εξαγορά του SoundCloud.

 

Το SoundCloud που έχει την βάση του στο Βερολίνο, είναι γνωστό σε αυτή την φάση της ζωής του κυρίως για τη μεγάλη βάση ανεξάρτητων, indie μουσικών που διαθέτει, αν και τελευταία έκανε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης του.

 

Η πλέον αξιοσημείωτη μεταξύ των αλλαγών, είναι ότι φέρνει επίσημα την δυνατότητα music streaming στην υπηρεσία. Αν το λανσάρισμα αυτής της μουσικής υπηρεσίας streaming ήταν που έκανε το SoundCloud περισσότερο ελκυστικό για εξαγορά –ή αν το Spotify είχε ήδη βάλει στο μάτι το SoundCloud πριν την ανακοίνωση της- δεν είναι ξεκάθαρο. Οι πηγές των Financial Times δεν αναφέρουν την παραμικρή λεπτομέρεια για τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ενώ τόσο το Spotify όσο και το SoundCloud αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες.

 

Link.png Site: SlashGear