Όλη η δισκογραφία του θρυλικού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένης κάθε επίσημης ζωντανής ηχογράφησης, βρίσκεται στο YouTube για όλους τους λάτρεις της μουσικής.

Με 15 στούντιο άλμπουμ, τέσσερις ζωντανές ηχογραφήσεις, εννέα συλλογές, έξι Eps και 27 singles να βρίσκονται μαζεμένα σε μία τοποθεσία, μπορείτε να απολαύσετε πολλές ώρες εκπληκτικής μουσικής από ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών. Οι Pink Floyd, ξεχώρισαν για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους ποιητικούς, μεταφορικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '60, οι Pink Floyd έχαιραν μίας σχετικής επιτυχίας, ως ψυχεδελική μπάντα με ηγέτη τον Syd Barrett. Η ασταθής συμπεριφορά του Barrett -οφειλόμενη στην αλόγιστη χρήση παραισθησιογόνων ουσιών- ανάγκασε τους υπόλοιπους να τον αντικαταστήσουν με τον κιθαρίστα David Gilmour. Το 1973, το συγκρότημα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με τον δίσκο «The Dark Side of the Moon» και συνέχισε να απολαμβάνει της αποδοχής του κοινού μέχρι και τη μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία «The Wall». Επίσης, μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό είχαν και τα άλμπουμ «Wish You Were Here» (1975, αφιερωμένο στον ιδρυτή του συγκροτήματος Syd Barrett) και «Animals» (1977).

Το 1985, λίγο μετά τον δίσκο «The Final Cut», ο μπασίστας και δημιουργός Roger Waters αποχώρησε από το συγκρότημα ερχόμενος σε δικαστική διαμάχη με τα υπόλοιπα μέλη καθώς συνέχισαν να κυκλοφορούν δίσκους και να πραγματοποιούν συναυλίες με το όνομα Pink Floyd. Τελικά επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός, ο οποίος επέτρεψε στα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος τη χρήση του ονόματος. Το 1987, οι Pink Floyd, χωρίς τον Roger Waters, επέστρεψαν δισκογραφικά με τον δίσκο «A Momentary Lapse Of Reason» ξεκινώντας παράλληλα περιοδείες παγκοσμίως με εξαιρετική επιτυχία και αναγνώριση. Το δισκογραφικά κύκνειο άσμα του συγκροτήματος έρχεται το 1994 με το άλμπουμ «The Division Bell» δίσκο που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και τραγουδήθηκε μεταξύ άλλων στη μετέπειτα σειρά περιοδειών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα και τη μαγνητοσκόπηση ενός μουσικού DVD, με τίτλο "P.U.L.S.E." από τις συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα στο Earls Court του Λονδίνου, το 1994.

Έντεκα χρόνια μετά, επέστρεψε προσωρινά ο Roger Waters, για να δώσουν την μεγαλύτερη συναυλία των Pink Floyd στις 2 Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο για φιλανθρωπικό σκοπό (London Live 8). Στη συνέχεια, οι Roger Waters και Nick Mason και ο David Gilmour με τον Richard Wright περιόδευσαν ξεχωριστά με τραγούδια από τις προσωπικές τους δισκογραφίες αλλά και από τη δισκογραφία των Pink Floyd. Η πιθανότητα επανένωσης του συγκροτήματος δεν αποκλείστηκε, ωστόσο ο θάνατος του Richard Wright στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 κατέστησε αδύνατο κάτι τέτοιο. Το 2014 ανακοινώθηκε η κυκλοφορία ενός ακόμη δίσκου με τίτλο «The Endless River» με ηχογραφήσεις του Richard Wright από το 1993.

Στο YouTube μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω άλμπουμ και ηχογραφήσεις μεταξύ άλλων:

Studio

Live

  • Like 19
  • Thanks 6