Το Spotify απολύει το 6% του εργατικού δυναμικού του στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης σε ολόκληρη την εταιρεία, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Daniel Ek, σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα χάσουν τη δουλειά τους δεν δόθηκε στη δημοσιότητα όμως γνωρίζουμε ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 9.800 άτομα, σύμφωνα με τα τελευταία της οικονομικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η διευθύντρια περιεχομένου, Dawn Ostroff, αποχωρεί στο πλαίσιο των αλλαγών, δήλωσε ο Ek. 

Όπως και ο Sundar Pichai της Google, έτσι και ο Ek δήλωσε ότι αναλαμβάνει την "πλήρη ευθύνη για τις κινήσεις που μας οδήγησαν σήμερα εδώ". Η εταιρεία θα παράσχει αποζημίωση 5 μηνών στους εργαζόμενους κατά μέσο όρο, μαζί με συσσωρευμένο και αχρησιμοποίητο χρόνο διακοπών, υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της περιόδου αποχώρησης, μεταναστευτική υποστήριξη και υποστήριξη καριέρας. Η πλειονότητα των εργαζομένων της Spotify εδρεύει στις ΗΠΑ, ακολουθούμενη από τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία «θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στο κορυφαίο επίπεδο στελεχών», αναθέτοντας την εργασία των προγραμματιστών και ότι έχει σχέση με το προϊόν, στους νέους επικεφαλής προϊόντων και επικεφαλής επιχειρήσεων, δήλωσε ο Ek. «Αυτές οι αλλαγές θα μου επιτρέψουν να επιστρέψω στο κομμάτι όπου κάνω την καλύτερη δουλειά μου, στο να αφιερώνω περισσότερο χρόνο για να δουλεύω πάνω στο μέλλον του Spotify».

Όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Spotify επεκτάθηκε με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως στον τομέα του podcasting. Ξόδεψε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δίκτυα podcast, υπηρεσίες φιλοξενίας και εκπομπές όπως το “The Joe Rogan Experience”. Μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας οφείλεται στην επικεφαλής του τμήματος περιεχομένου, Dawn Ostroff, η οποία αύξησε το περιεχόμενο των podcast κατά 40 φορές, σύμφωνα με τον Ek. Στο πλαίσιο των αλλαγών, ωστόσο, θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

To Spotify έρχεται να προστεθεί σε άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς που προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις, εν μέρει λόγω της ύφεσης της οικονομίας και εν μέρει λόγω των προσλήψεων. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Microsoft, η Amazon, η Meta και η Google απέλυσαν συνολικά 51.000 υπαλλήλους. Από το 2020 έως το 2022, ωστόσο, οι εταιρείες αυτές προσέλαβαν πολύ περισσότερους υπαλλήλους από όσους απέλυσαν. Η ίδια η Spotify είχε 6.617 υπαλλήλους το 2021 και 9.800 ένα χρόνο αργότερα, πριν από τις απολύσεις.

  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 2