Η αποστολή του Insomnia βρίσκεται στη Μέκκα της Κινητής Τηλεφωνίας και των Τηλεπικοινωνιών, στην Βαρκελώνη, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο Mobile World Congress, ένα από τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών.

Για ακόμη μία χρονιά η αποστολή του Insomnia, θα καλύψει όλα τα σημαντικά γεγονότα και τις πρώτες παρουσιάσεις στην δημοφιλής έκθεση. Ποια προϊόντα και συσκευές περιμένουμε να δούμε;

 

Nokia

 

Από την Nokia, περιμένουμε να δούμε το Nokia X, το οποίο έχει την κωδική ονομασία Normandy και είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android αν και όχι με το συνηθισμένο τρόπο που βλέπουμε στα περισσότερα smartphones. Ίσως δούμε και το Nokia Lumia Icon, που όπως είναι γνωστό κυκλοφορεί αποκλειστικά στην αμερικάνικη αγορά χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την ευρωπαϊκή του παρουσία.

 

nokiaandroid.jpg

 

Samsung

 

Η Samsung αναμένεται να επιδείξει τη Δευτέρα το βράδυ το Samsung Galaxy S5 -το οποίο λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες εκδόσεις από μία- και σίγουρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις της MWC 2014, κάτι που και η ίδια η Samsung μας υπενθυμίζει με ένα τεράστιο διαφημιστικό μήνυμα στην είσοδο της έκθεσης.

 

 

unpacked5.jpg

 

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, στο MWC θα δούμε πιθανότατα και το πρώτο smartphone -ενδέχεται να είναι και περισσότερα από ένα- που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Tizen και αναμένεται να διατεθεί στο εμπόριο.

 

Επιπλέον για πρώτη φορά θα δούμε τα νέα tablets της εταιρείας των σειρών Note PRO και Tab PRO με τις υψηλής ανάλυσης οθόνες ενώ η εταιρεία, αναμένεται να επιδείξει τα Gear 2 και Gear Neo, τα δύο νέα smartwatches της, τα οποία δεν είναι παρόλα αυτά ακόμη σίγουρο ότι θα τρέχουν Android (ίσως βασίζονται στο Tizen) ενώ δεν είναι και σίγουρο ότι θα ανήκουν στην οικογένεια των συσκευών Galaxy.

 

Sony

Η Sony θα εμφανίσει το "Sirius", που σύμφωνα με φήμες θα έχει την επίσημη ονομασία Sony Xperia Z2 και το οποίο λέγεται πως θα διαθέτει 5.2 ιντσών οθόνη και δύο ηχεία στην πρόσοψη. Μαζί με το "Sirius", η Ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάζει και το νέο Sony Xperia tablet Z2. Λογικά, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε επίσης τα νέα Sony Xperia T2 Ultra και Xperia E1.

 

gallery_286955_908_12281.jpg

 

LG

Στο περίπτερο της LG αναμένεται να βρούμε το LG G Pro 2, που τρέχει KitKat και έχει οθόνη 5.9 ιντσών ενώ βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 800 SoC με 3GB RAM.

 

Αναμένεται να δούμε επίσης το LG G2 mini καθώς και το τρίο που αποτελεί τη νέα σειρά L Series III, L90, L70 και L40, ανακοινώσεις για τις οποίες ήδη γνωρίζουμε αρκετά πράγματα αλλά σίγουρα μια πρώτη επαφή με τις συσκευές επιβάλλεται.

 

 

1d00457f37c80d9a8e725678b49dd1f6.jpg

 

HTC

 

Σύμφωνα με όσα ξέρουμε, η HTC θα επιδείξει κάποιες νέες wearable devices αλλά δεν πρόκειται να φέρει στην έκθεση το νέο HTC One, αφού έχει ήδη αποστείλει προσκλήσεις για μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει για την συσκευή στα τέλη Μαρτίου.

 

Η εταιρεία θα έχει πάντως στο περίπτερο της το Desire 8, ένα οικονομικό σχετικά smartphone με 5.5 ιντσών οθόνη, 13MP camera στο πίσω μέρος και 5MP camera στην πρόσοψη για selfies και βιντεοκλήσεις.

 

ZTE

 

Η εταιρεία ZTE θα έχει στο περίπτερο της το Open C που βασίζεται στο Firefox OS αλλά και το γιγαντιαίων διαστάσεων, Grand Memo II LTE με την οθόνη των 6 ιντσών.

 

Huwaei

Η Huawei θα επιδείξει πέντε νέες συσκευές, μεταξύ των οποίων είναι το MediaPad X1, Ascend G6, Ascend P7 κ.ά.

Όπως πάντα, όλες οι ανακοινώσεις και οι βιντεοπαρουσιάσεις μας θα βρίσκονται συγκεντρωμένες στην ειδική ιστοσελίδα που έχουμε δημιουργήσει για την έκθεση μαζί με τα τελευταία σχόλια από την κοινότητα του Insomnia. Μείνετε συντονισμένοι !

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/events/62-mwc-2014/[/url]']insomnia.gr @ MWC 2014

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt