Αναζητώντας συνεχώς τρόπους για να βελτιώσει την αντοχή της οθόνης των συσκευών μας και να πετύχει νέα επίπεδα ανθεκτικότητας, η Corning δημιούργησε το Gorilla Glass 3.

Στην τελευταία του αυτή έκδοση, το Gorilla Glass δεν είναι μόνο χημικά ενισχυμένο, αλλά η ίδια του η σύσταση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε το γυαλί να είναι πιο σκληρό και ανθεκτικό στις ζημιές ακόμη και πριν από την χημική ενίσχυση.

 

p1100758i.jpg

 

Πόσο σκληρό; Σύμφωνα με την εταιρεία, το Gorilla Glass 3, με την εγγενή (δηλ. πριν τη χημική ενίσχυση) αντοχή στις φθορές, καταλήγει να είναι έως και τρεις φορές πιο ανθεκτικό από το Gorilla Glass 2. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Corning μας εξήγησαν πως αυτού του τύπου η «εγγενής αντοχή» είναι μοναδικό χαρακτηριστικό του Gorilla Glass 3 και έχει επιτευχθεί χάρη στη χρήση μιας ειδικής σύνθεσης που μπορεί να αντέξει βαθύτερες γρατζουνιές που προκαλούν την θραύση του γυαλιού.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια επίδειξη αυτών ακριβώς των αντοχών, με το Gorilla Glass 3 να βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ατσάλινη μπάλα 175 γραμμαρίων.