Όσο κι αν προσέχετε το κινητό σας τηλέφωνο, αργά ή γρήγορα θα έρθει εκείνη η μοιραία στιγμή της απροσεξίας που θα το δείτε να πέφτει από τα χέρια σας. Στην φετινή MWC είχαμε την ευκαιρία να δούμε την Λονδρέζικη Tech21 να επιδεικνύει το D3O, το «μυστικό συστατικό» που χρησιμοποιεί για την κατασκευή των προστατευτικών θηκών της και υπόσχεται να ελαχιστοποιήσει την ζημιά που θα προκαλούσε ακόμη και η πιο βίαιη πτώση.

Το D3O είναι ένα μη-νευτώνειο πολυμερές με «έξυπνη» μοριακή δομή που χρησιμοποιείται ακόμη και για στρατιωτικούς σκοπούς λόγω της αποτελεσματικότητάς του στην προστασία από χτυπήματα. Πιο συγκεκριμένα, η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι έχει τη δυνατότητα να απορροφά την δύναμη του χτυπήματος «απλώνοντας» ομοιόμορφα την δόνηση σε όλη την επιφάνεια του υλικού και διατηρώντας άθικτη την συσκευή που προστατεύει.

 

Για να μας δείξουν την αποτελεσματικότητά του, οι άνθρωποι της Tech21 μας προκάλεσαν να καλύψουμε το χέρι μας με το υλικό και να το ...σφυροκοπήσουμε. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα:

Οι θήκες της Tech21 είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ΗΠΑ, κυρίως σε συσκευές της Apple (από iPhone 3GS και πάνω), ενώ δεν αποκλείεται να τις δούμε κάποια στιγμή και στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν συζητήσεις με τη Vodafone.

 

Tech 21 - iPhone caseTech 21 - iPhone caseTech 21 - iPhone case