Η νέα ημερομηνία δίνει αρκετά περιθώρια τόσο στη διοργανώτρια αρχή GSMA όσο και στις κατασκευάστριες εταιρίες, για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην έκθεση, ανάλογα με το πώς θα έχει εξελιχθεί η πανδημία.

Η Mobile World Conference (MWC) του 2020 στην Βαρκελώνη, ήταν από τις πρώτες εκθέσεις που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η επόμενη έκθεση είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2021, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, τελικά αυτή θα μεταφερθεί για τα τέλη Ιουνίου. Όπως ανακοίνωσε η GSMA, η έκθεση θα διοργανωθεί μεταξύ 28ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου 2021.

Η GSMA είπε ότι έλαβε την απόφαση αυτή ώστε να διασφαλίσει ότι η εκδήλωση θα ήταν ασφαλής παρά τον COVID-19. Καθώς ο ιός συνεχίζει την επέλασή του,  η ημερομηνία του Μαρτίου άρχισε να φαίνεται ένα πολύ φιλόδοξο σενάριο και αρκετοί ήταν αυτοί που αμφέβαλαν ότι η έκθεση θα μπορούσε να διοργανωθεί εκείνο το διάστημα.

Η ομάδα πίσω από την MWC παρά τις δυσκολίες, υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς, η οποία θα περιλαμβάνει και στοιχεία streaming, καθώς η ζήτηση από τους επισκέπτες αναμένεται να είναι αυξημένη. Η GSMA είπε μάλιστα ότι συνεργάστηκε με την πόλη της Βαρκελώνης για να λάβει την πλήρη έγκριση της νέας ημερομηνίας.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές ποιοι από τους εκθέτες θα παρευρεθούν στην έκθεση τον Ιούνιο. Πολλοί, συμπεριλαμβανομένων των Sony, LG, Amazon, Intel, Facebook και Nokia είχαν αποσύρει τη συμμετοχή τους στην MWC 2020, πριν αυτή ακόμη ακυρωθεί επίσημα. Το αν θα επιστρέψουν τον επόμενο χρόνο πιθανότατα εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους έξι μήνες περίπου.