Hola από Βαρκελώνη για μία ακόμη κάλυψη της μεγαλύτερης έκθεσης κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, της Mobile World Congress.

Σε έναν εντελώς νέο εκθεσιακό χώρο ο οποίος είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που διεξαγόταν η έκθεση τα προηγούμενα χρόνια, η MWC 2013 αναμένεται να προσελκύσει ρεκόρ επισκεπτών, με τις εταιρείες να προχωρούν σε σημαντικές παρουσιάσεις προιόντων αν και όχι στα επίπεδα προηγουμένων ετών.

 

Η αρχή γίνεται σήμερα το μεσημέρι με τη Huawei η οποία αναμένεται παρουσιάσει το νέο της κορυφαίο μοντέλο, το Ascend P2, διάδοχο του Ascend P1 που μας είχε εντυπωσιάσει πριν ένα ακριβώς χρόνο όταν και παρουσιάστηκε επίσημα στη Βαρκελώνη.

 

Παραδοσιακά η Samsung διαθέτει μία από τις πιο έντονες παρουσίες στην έκθεση και φέτος δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά, ο μεγάλος star της εταιρείας, το Galaxy S IV δε θα παρουσιαστεί στην έκθεση αλλά περί τα μέσα Μαρτίου. Αυτό που θα παρουσιάσει σίγουρα η Samsung είναι η απάντηση της στο iPad mini της Apple, το Galaxy Note 8.0 του οποίου γνωρίζουμε ήδη αρκετά από τα χαρακτηριστικά του αλλά όχι την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης.

 

sml_gallery_39041_3_219231.jpgsml_gallery_39041_3_136669.jpg

Από την LG αναμένεται να δούμε το Optimus G Pro, καθώς επίσης την ανανεωμένη σειρά L και τη νέα σειρά F για τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην παρουσίαση τους όπως και πέρσι, λίγο πριν το άνοιγμα της έκθεσης.

 

Στο στρατόπεδο της Nokia η φημολογία κάνει λόγο για τα 520 και 720 lumia smartphones, αλλά και μια πιο λεπτή αναβάθμιση του Lumia 920 με αλουμινένιο σασί, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο tablet της εταιρείας με Windows RT.

 

Σε ρυθμούς tablet αναμένεται να κινηθεί η Asus με την παρουσίαση του νέου μοντέλου της σειράς Padfone η οποία συνδυάζει κάτω από την ίδια σκεπή ένα tablet, ένα laptop και ένα smartphone. Οι φήμες για την αναγγελία ενός tablet με τιμή $99 κατά πάσα πιθανότητα δε θα επιβεβαιωθούν.

 

Μιας και η Sony έκανε τη μεγάλη ανακοίνωσή της πριν από μερικές εβδομάδες στην έκθεση CES με το Xperia Z, δύσκολα θα προχωρήσει σε κάποια άλλη εντυπωσιακή κίνηση, με το πιθανότερο να είναι να έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερο χρόνο να πειραματιστούμε με τη συσκευή.

 

Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και η HTC που έχει ήδη ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα το One smartphone, το οποίο θα αποτελέσει τη νέα της ναυαρχίδα.

 

Τέλος η ZTE αναμένεται να έχει μια πολύ ισχυρή παρουσία στην έκθεση, με αρκετές ανακοινώσεις νέων μοντέλων και μάλιστα όχι μόνο για τις γνωστές πλατφόρμες του Android και των Windows Phone.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Insomnia καθώς οι ημέρες που ακολουθούν αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσες με συνεχές περιεχόμενο και νέες παρουσιάσεις και βίντεο. Όλη την ειδησεογραφία από την έκθεση, μπορείτε να την βρείτε και στο ειδικό hub που έχουμε δημιουργήσει, ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/events/56-mwc-2013/[/url]']insomnia.gr@MWC 2013