Το μεγαλύτερο συνέδριο για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο και μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας ακυρώθηκε λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο νέος κορωνοϊός COVID-19 ή 2019-nCoV έχει σκοτώσει 1118 συνανθρώπους μας και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 45.210. Η σοβαρότητα της κατάστασης και οι ανησυχίες για την ασφάλεια των στελεχών, των υπαλλήλων των εταιρειών/ εκθετών και βεβαίως του κοινού/ επισκεπτών, ανάγκασαν την ένωση GSMA που διοργανώνει και επιβλέπει το συνέδριο MWC (Mobile World Congress) να ακυρώσει το μεγαλύτερο φετινό γεγονός για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Το συνέδριο MWC, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη, στην Ισπανία και φέτος είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες του από τις 24 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Δυστυχώς, η ένωση GSMA, παρά τις καθησυχαστικές αρχικές δηλώσεις για έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν με στόχο την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εκθετών και των επισκεπτών, σήμερα με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι αποφασίστηκε η ακύρωση του. Είχαν προηγηθεί βεβαίως ανακοινώσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στις οποίες γνωστοποιούσαν ότι αποσύρονται από την έκθεση λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό. Μεταξύ των εταιρειών που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους ήταν οι Ericsson, Sony, LG, Nvidia, Intel, vivo, Amazon, Cisco, Nokia, Deutsche Telekom και Vodafone μεταξύ άλλων.

««Λαμβάνοντας δεόντως υπόψη το ασφαλές και υγιές περιβάλλον στη Βαρκελώνη και στη χώρα υποδοχής, η ένωση GSMA ακύρωσε το MWC Barcelona 2020, καθώς λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας για την επιδημία του κορωνοϊού, τις ανησυχίες για τα ταξίδια αλλά και για άλλους παράγοντες, στάθηκε αδύνατον για την ένωση GSMA να προχωρήσει στη διεξαγωγή της εκδήλωσης» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ένωσης.

Η ένωση GSMA δεν έχει ακόμα κάνει γνωστό αν το συνέδριο ακυρώνεται οριστικά ή αν θα πραγματοποιηθεί φέτος κάποια άλλη στιγμή.

Update: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 60.347 και οι νεκροί τους 1369.