Με την πανδημία να μην αποτελεί πλέον πρόβλημα για τη διεξαγωγή μεγάλων εκθέσεων, τεχνολογικά events όπως η CES το MWC επιστρέφουν δυναμικά.

Η έκθεση-συνέδριο MWC (Mobile World Congress) επικεντρώνεται κάθε χρόνο στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών και τα smartphones, ενώ διεξάγεται παραδοσιακά στην Ισπανία και τη Βαρκελώνη συγκεκριμένα.

Μετά την ακύρωση του από τη διοργανώτρια αρχή το 2020 και την υβριδική του μορφή -με την περιορισμένη παρουσία δημοσιογράφων, εκθετών και επισκεπτών- το 2021, πέρυσι η έκθεση έφερε μετά από αρκετό καιρό κοντά εκθέτες και κοινό. Φέτος, η έκθεση αναμένεται να είναι πλήρης, με την παρουσία περισσότερων από 2000 εκθετών και με τη παρουσία τουλάχιστον 80.000 ατόμων. 

Φυσικά, το Insomnia με τη βοήθεια του ΓΕΡΜΑΝΟΥ, θα καλύψει και φέτος τη μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο και θα επιχειρήσει να σας μεταδόσεις όλες τις συναρπαστικές ανακοινώσεις με αρθρογραφία και βίντεο. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε τα πλήρη σχέδια των εταιρειών, εντούτοις έχουμε μία καλή ιδέα για ορισμένους από τους εκθέτες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι οι Samsung, Xiaomi, Oppo, vivo, OnePlus, Realme, Motorola, Nokia, TCL, Honor, Huawei κ.ά.

xiaomi-mwc-2023-teaser.webp.5f443700d9375ab3df9f9f6fe02e1fb5.webp

Γενικά, θα λέγαμε ότι διανύουμε την εποχή των «superphones», δηλαδή κινητών που προσφέρουν το «κάτι παραπάνω» (από άποψη απόδοσης, κάμερας, εξοπλισμού κ.λπ.) συγκριτικά με μία τυπική ναυαρχίδα, όπως για παράδειγμα είναι το Galaxy S23 Ultra με τον 200άρι αισθητήρα κάμερας και το S Pen ή το Xiaomi 13 Pro με τον αισθητήρα 1-inch για την κύρια κάμερα ή το Honor Magic5 Pro. Το πρώτο, μαζί με τα άλλα δύο κινητά της νέας σειράς Galaxy S23 ήδη βρίσκοντα στα ράφια των καταστημάτων ενώ τα επόμενα δύο φημολογείται ότι θα ανακοινωθούν στα πλαίσια του Mobile World Congress.

Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν οι πτυσσόμενες συσκευές, ανάμεσα στις οποίες ενδεχομένως θα δούμε το Oppo Find N2 Flip και το Magic Vs της Honor, με το πρώτο να γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Η κατηγορία των foldables μπορεί να μην γνωρίζει ακόμα μεγάλη επιτυχία -άλλωστε οι συσκευές είναι αρκετά ακριβές- ωστόσο η συγκεκριμένη κατηγορία δεν πρόκειται να πάει πουθενά, καθώς οι εταιρείες φαίνεται να πιστεύουν πως είναι «το μέλλον» της βιομηχανίας. Επομένως, αναμένεται να βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και ισχυρότερες, κομψότερες αλλά και μεγαλύτερες συσκευές του είδους. 

image.jpeg.c7ebb18b7dda2b892de709a73397b3d4.jpeg

Η κατηγορία επίσης των wearables αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέα μοντέλα, από διάφορους κατασκευαστές. Αναμένεται να δούμε νέα smartwatches, νέα ασύρματα ακουστικά TWS με περισσότερες δυνατότητες και βεβαίως αρκετά νέα smartglasses, κυρίως από Κινέζικες εταιρείες που επιθυμούν να «καρπωθούν» οφέλη από την έντονη φημολογία γύρω από την είσοδο της Apple στο χώρο Άραγε θα παρουσιαστεί κάποια συσκευή από τις Garmin, TCL, BBK Electronics (Oppo, vivo, OnePlus, Realme) ή Vuzix που θα μας εκπλήξει ευχάριστα;  

Η TCL όπως κάθε χρόνο αναμένεται να παρουσιάσει μία πλειάδα συσκευών για κάθε… τσέπη, ολοκληρώνοντας τα αποκαλυπτήρια της σειράς TCL 40 που είδαμε αρχικά στη CES 2023 τον περασμένο μήνα. Γνωρίζουμε πολύ καλά για το συνεχώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα της εταιρείας, και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα επιβεβαιωθεί και φέτος στη MWC όπου η εταιρεία θα διαθέτει μεγάλη παρουσία.

Όσον αφορά τα smartphones, να θυμίσουμε ότι η Oppo ανακοίνωσε τη περσινή ναυαρχίδα της (Find X5 Pro) στα πλαίσια της έκθεσης MWC, οπότε δεν αποκλείεται να παρουσιάσει τα Find X6 και X6 Pro. Επιπλέον, ακούγεται ότι θα δούμε την εκπληκτική ταχεία φόρτιση SuperVOOC 240W, της οποίας μία πρώιμη έκδοση είδαμε πέρυσι (με την φόρτιση ενός κινητού να ολοκληρώνεται μέσα σε 9 λεπτά). Στο περίπτερο πάντως της εταιρείας θα δούμε σίγουρα το Find N2 Flip, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στο Λονδίνο στα μέσα Φεβρουαρίου. Η αδερφή εταιρεία OnePlus θα είναι επίσης παρούσα στην έκθεση, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ποιες συσκευές θα παρουσιάσει, εκτός από μία: το OnePlus 11 Concept που διαθέτει μία φουτουριστική σχεδίαση με φωτιζόμενες αυλακώσεις από γυαλί στην πίσω όψη της.

sns-mwc-2023.webp.1a9df446d464f8d86560fb7758568881.webp

Φυσικά, στο περίπτερο της θα βρούμε το OnePlus 11 5G αλλά και τα ακουστικά OnePlus Buds Pro 2. Από τη λίστα των εκθετών απουσιάζουν οι εταιρείες Sony και Motorola, ωστόσο θα δώσει το παρών η Lenovo, ενδεχομένως με λίγες νέες συσκευές, ανάμεσα στις οποίες θα βρούμε σίγουρα το Lenovo ThinkPhone που έχουμε ήδη γνωρίσει από τη φετινή έκθεση CES. Η Xiaomi αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα στην Ευρωπαϊκή αγορά τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro που έχει ήδη ανακοινώσει για την αγορά της Κίνας ενώ στην Ισπανία αναμένεται να φέρει και το Xiaomi 13 Lite, όλα τους βασισμένα στις πλατφόρμες της Qualcomm και με «δυνατές» κάμερες και οθόνες.

Ανάμεσα στα προϊόντα της εταιρείας θα βρούμε αρκετά αξεσουάρ και wearables, αλλά και tablets. Η Samsung πρόκειται να δώσει το παρόν κυρίως με τη σειρά Galaxy S23 (Galaxy S23, Galaxy S23+ και Galaxy S23 Ultra) χωρίς κάποια μεγάλη νέα ανακοίνωση hardware, δίνοντας έμφαση στον εκθεσιακό της χώρο στις 5G προτάσεις του αντίστοιχου τμήματος της εταιρείας. Η Huawei που έχει «κλείσει» σχεδόν ολόκληρο το Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου Fira Gran Via θα έχει έντονη παρουσία, με ορισμένους να εκτιμούν ότι πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα σειρά Huawei P60, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται.

image.jpeg.e1c6401e92aa51c795e36aa37e25e46d.jpeg

Η Honor αναμένεται να ανακοινώσει τη σειρά Magic5 (Magic5 και Magic5 Pro) καθώς και το νέο πτυσσόμενο smartphone της, το Magic Vs, όμως καμία από αυτές τις συσκευές δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας μετά την περσινή αποχώρηση της εταιρείας. Μαζί με τις Oppo, vivo και OnePlus θα βρίσκεται και η Realme, η οποία έχει επιβεβαιώσει ότι θα παρουσιάσει το νέο Realme GT3 με την σούπερ ταχεία φόρτιση 240W (που είναι δανεισμένη από την Oppo) η οποία χαρίζει τρελούς χρόνους φόρτισης. και απαίτηση ενώ το παρόν στην έκθεση θα δώσει και η Nokia αν και ενδεχομένως χωρίς νέες συσκευές. 

Παρακολουθήστε μαζί μας τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από την έκθεση, με όλο το σχετικό υλικό να συγκεντρώνεται στο ειδικό hub που θα βρείτε στο insomnia.gr/mwc.

  • Like 3