Η Verizon, μέλος του P4P Working Group το οποίο εργάζεται για την εξορθολογικοποίηση και εξοικονόμηση δικτυακών πόρων από τη Peer to Peer επικοινωνία, ολοκλήρωσε δοκιμές του συστήματος υπό πραγματικές συνθήκες.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επιλογή Peers σε τοπικότερο επίπεδο εξοικονόμησε περισσότερο από 50% bandwidth σε σχέση με την παραδοσιακή λειτουργία των P2P. Ειδικά σε δίκτυα όπως της Verizon, όπου ήδη το 50% του bandwidth χρησιμοποιείται για P2P, αυτή η εξοικονόμηση αποτελεί ένα ποσοστό τουλάχιστον 25% επί του συνόλου της κίνησης στο δίκτυό της.

 

Το λογισμικό του P4P επέτυχε ποσοστό 58% τοπικής ανταλλαγής σε σχέση με 6% των κλασσικών P2P ενώ ο μέσος όρος σε hops μεταξύ peers έπεσε στα 0.89 από τα 5.5 που είναι συνήθως - γεγονός που "ελαφραίνει" συνολικότερα το δίκτυο αφού δεν χρειάζεται τα δεδομένα να περνάνε από πολλαπλούς hops.

 

Οι πελάτες του οπτικού δικτύου της Verizon είδαν σημαντική διαφορά απόδοσης με το P4P πρωτόκολλο, κατεβάζοντας ταινίες, κατά μέσο όρο, στην διπλάσια ταχύτητα απ' ότι με παραδοσιακά P2P πρωτόκολλα. Μερικοί πελάτες μάλιστα, είδαν βελτίωση ως και έξι φορές στην ταχύτητα κατεβάσματος. Σε πελάτες με DSL, οι διαφορές δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητές αφού οι γραμμές ούτως ή άλλως δεν διαθέτουν υψηλό bandwidth.

 

O διευθυντής τεχνολογίας της Verizon και συμπροεδρεύων του P4P Working Group (στο οποίο μετέχουν περισσότερες από 50 εταιρίες και πάροχοι) δήλωσε:

 

"Ελπίζουμε αυτό να δείχνει ότι η P2P τεχνολογία, όταν εφαρμόζεται με έξυπνο τρόπο, μπορεί να μας ωφελήσει όλους. Επιτρέπει σε εμάς να χρησιμοποιούμε λιγότερους δικτυακούς πόρους και να εξασφαλίζουμε ταύτοχρονα υψηλότερη ταχύτητα για τους πελάτες μας".

 

Source.png Πηγή: news.com

Source.png Πηγή: adslgr.com