Ένα αγόρι από το Coventry στην Αγγλία είναι ο μικρότερος ειδικός σε υπολογιστές στον κόσμο. Ο Ayan Qureshi είναι ένας Microsoft Certified Professional αφού πέρασε τις σχετικές εξετάσεις όταν ήταν μόλις 5 χρονών.

Σήμερα, ο Ayan που είναι 6 χρονών, και ο πατέρας του οποίου είναι σύμβουλος σε θέματα IT έχει δημιουργήσει το δικό του δίκτυο υπολογιστών στο σπίτι.

 

Ο πατέρας του μικρού Ayan, ο οποίος τον μύησε στους υπολογιστές από την ηλικία των τριών ετών, είναι όπως αναφέραμε σύμβουλος πληροφορικής ενώ η μητέρα του εκπαιδεύεται αυτή την περίοδο στην γενική ιατρική. Μετακόμισαν στην Αγγλία από το Πακιστάν το 2009.

 

Ο πατέρας παρατήρησε πως το παιδί ρουφούσε τις πληροφορίες σαν σφουγγάρι παίζοντας στους παλιούς του υπολογιστές για να καταλάβει τα διάφορα εξαρτήματα τους όπως τους σκληρούς δίσκους ή τις μητρικές και κάθε μέρα του έδινε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες.

 

Σήμερα ο Ayan περνάει περίπου 2 ώρες τη μέρα μπροστά σε υπολογιστές μαθαίνοντας τα λειτουργικά συστήματα και εγκαθιστώντας προγράμματα στο δικό του δίκτυο υπολογιστών που έχει στήσει μέσα στο σπίτι του. Την ημέρα των εξετάσεων και όταν ο Ayan κατέφθασε στο εξεταστικό κέντρο της Microsoft, οι επιτηρητές ανησήχησαν πως ήταν πολύ μικρός για να πάρει μέρος σε τέτοιες εξετάσεις αλλά ο πατέρας του διαβεβαίωσε τους υπεύθυνους πως μπορεί να τα καταφέρει.

 

gallery_286955_1457_33695.jpg

 

Σε συνέντευξή του BBC σχετικά με τη δυσκολία των εξετάσεων, ο μικρός Ayan απάντησε πως ήταν δύσκολες αλλά ευχάριστες και ελπίζει μια μέρα να φτιάξει τη δική του εταιρεία με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο όπου διαμένει τώρα, και μια μικρή πολιτεία η οποία θα ονομάζεται E-Valley αντίστοιχη της Silicon Valley στην Αμερική.

 

gallery_286955_1457_22970.jpg

 

Link.png Site: BBC