Προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς, θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα  υποστηρίζουν σύνδεση με δίκτυα 5G.

Τουλάχιστον τότε αναφέρει η Intel ότι θα πραγματοποιηθεί το σημαντικό αυτό γεγονός, όπου σε συνεργασία με τη Microsoft, την Dell, την HP και τη Lenovo, ήδη εργάζεται στη δημιουργία laptop όπου θα ενσωματώνουν το πρώτο 5G modem της εταιρείας. Η ανακοίνωση δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες πέρα του ότι δυνατή θα είναι και η σύνδεση με δίκτυα 2G, 3G και LTE όταν δεν υπάρχει κάλυψη 5G, κάτι που αναμενόμενα θα αποτελέσει και τον κανόνα το πρώτο διάστημα. Όπου αυτό πάντως είναι εφικτό, οι καταναλωτές θα έχουν θεωρητικά πρόσβαση σε ταχύτητες gigabit. 

Αν και η τεχνολογία 5G έρχεται ολοένα και πιο κοντά μας, κάτι που θα φανερωθεί και στο συνέδριο MWC την επόμενη εβδομάδα, εντούτοις τα σχέδια των μεγαλύτερων αμερικανικών παρόχων παραμένουν άγνωστα όπως των AT&T και Verizon, με γενική αναφορά στην εκκίνηση διάθεσης 5G δικτύου από τα τέλη αυτής της χρονιάς. Από την πλευρά της η T-Mobile αναμένεται να λανσάρει τη δική της πρόταση κάπου μέσα στο 2019.

Εκτός από την Intel, και η Qualcomm εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη 5G modem τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους στις πρώτες συσκευές την επόμενη χρονιά, κυρίως σε smartphones όπου ήδη υπάρχει συνεργασία με 18 εταιρείες. 

Verge