Μετά το Magic 2 WiFi 6, το πρώτο προϊόν στον κόσμο που συνδύασε την τεχνολογία Powerline με το πλέον ισχυρό πρότυπο ασύρματης δικτύωσης WiFi 6, και το οποίο διατέθηκε στην χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο, η devolo παρουσίασε στη CES 2022 τα νέα mesh WiFi repeaters με τεχνολογία WiFi 6.

Αυτά δεν είναι άλλα από τα devolo Wi-Fi 6 Repeater 3000 και devolo Wi-Fi 6 Repeater 5400 με τα οποία είχαμε μια πρώτη επαφή. Εκπρόσωπος της εταιρείας μας ανέφερε ότι οι δύο νέες συσκευές συνδυάζουν έξυπνα χαρακτηριστικά mesh με την τεχνολογία WiFi 6 και πως η εγκατάσταση τους πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα (plug it in, press the button, go!).

Χάρη στην υποστήριξη του τελευταίου πρότυπου WiFi 6 εξασφαλίζονται ταχύτητες από 3000 Mbps έως 5400 Mbps. Το WiFi 6 ωστόσο έρχεται και με μερικά ιδιαίτερα χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως το OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access), το οποίο χρησιμοποιεί τις διαθέσιμες ζώνες συχνοτήτων πιο αποτελεσματικά. Τα κανάλια συχνοτήτων διαχωρίζονται σε μικρότερα, έτσι ώστε περισσότερες εφαρμογές ή συσκευές να μπορούν να επικοινωνούν σε ένα κανάλι ταυτόχρονα, οδηγώντας σε ταχύτερη μετάδοση μικρότερων πακέτων δεδομένων.

4_devolo.jpg.5b2ebba82056102bb64062dfe75ccbf7.jpg

Επιπλέον, υποστηρίζεται βελτιστοποιημένο Target Wake Time (TWT). Χάρη σε αυτή τη λειτουργία το WiFi 6 ελέγχει αποτελεσματικά την κίνηση και «θέτει σε αδράνεια», συσκευές που δε χρειάζονται εκείνη τη δεδομένη στιγμή να βρίσκονται σε σύνδεση για εξοικονόμηση ενέργειας. Για να ελαχιστοποιηθούν οι παρεμβολές, ιδιαίτερα σε πυκνά σε συσκευές περιβάλλοντα Wi-Fi, όπως σε μεγάλα γραφεία ή πολυκατοικίες και σε περιοχές με αυξανόμενο αριθμό access points, τα νέα repeaters της devolo υποστηρίζουν επίσης την τεχνολογία BSS (Basic Service Set Colouring) ώστε πολλά Wi-Fi 6 access points να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια ζώνη συχνοτήτων Wi-Fi ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης και τη σταθερότητα γενικότερα.

Πέρα από την προηγμένη τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης WiFi 6, τα devolo Wi-Fi 6 Repeater 3000 και devolo Wi-Fi 6 Repeater 5400 υποστηρίζουν έξυπνα χαρακτηριστικά και λειτουργίες mesh. Ένα σύστημα mesh WiFi είναι ένα ασύρματο δίκτυο, που αποτελείται από πολλαπλά WiFi hotspots που επικοινωνούν αυτόματα μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα ενιαίο ασύρματο mesh δίκτυο με έξυπνα πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων είναι τα Airtime Fairness (έξυπνη διαχείριση δικτύου WiFi, προσφέρει περισσότερο χρόνο σύνδεσης στις πιο γρήγορες WiFi τερματικές συσκευές), Access Point Steering (low-interruption σύνδεση με πολλαπλά σημεία πρόσβασης ώστε ο χρήστης να έχει πάντα τέλειο σήμα ακόμα και αν μετακινείται στο σπίτι), Band Steering (κατευθύνει αυτόματα και αποτελεσματικά τις συσκευές στις ζώνες 2.4 GHz ή 5 GHz για σταθερές συνδέσεις), Beam Forming (ακριβής έλεγχος, για τέλεια σύνδεση μεταξύ των συσκευών και του access point), Fast Roaming (οι συμβατές συσκευές επιλέγουν αυτόματα το access point επιτρέπει την ταχύτερη σύνδεση) και bidirectional Multi-User MIMO (επωφελείται από την τεχνολογία πολλαπλών κεραιών των προσαρμογέων και των τερματικών συσκευών, στέλνοντας και λαμβάνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά streams δεδομένων από και προς ποικίλες συσκευές). 

2_devolo.jpg.bdfe4bbbb38bd8a76d42695981a0c0b6.jpg

Ένα επίσης αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη WPS (δεν χρειάζεται να αποθηκευτεί στις τερματικές συσκευές νέο password για το WiFi καθώς όλα τα WiFi hotspots χρησιμοποιούν την ίδια ονομασία και το ίδιο password), για την απλή και εύκολη εγκατάσταση των devolo Wi-Fi 6 Repeater 3000 και devolo Wi-Fi 6 Repeater 5400.  

Η σημαντικότερη διαφορά, από άποψη χαρακτηριστικών μεταξύ των δύο ολοκαίνουριων repeaters που ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2022 η devolo είναι βεβαίως το γεγονός ότι το devolo Wi-Fi 6 Repeater 3000 διαθέτει wall plug housing όταν το 5400 διαθέτει desktop housing, η υποστηριζόμενη ταχύτητα (3000 Mbps έναντι 5400 Mbps) και η πρόσθετη θύρα Gigabit Ethernet στο ταχύτερο μοντέλο. Θα διατεθούν στα καταστήματα από την άνοιξη με 3ετή εγγύηση.

  • Like 1