Ένας συνασπισμός εργαστηρίων ρομποτικής στην Ελβετία, ανακοίνωσε το Cybathlon, τους πρώτους διεθνείς αγώνες για αθλητές που χρησιμοποιούν πρόσθετα μέλη ή άλλου είδους βοήθειες, και θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2016.

Οι αγώνες βασίζονται στους Ολυμπιακούς αγώνες και θα περιλαμβάνουν έξι αγωνίσματα: ένα αγώνισμα ποδηλάτου, ένα με τα πόδια, ένα αγώνισμα με καροτσάκια, ένα αγώνα με εξωσκελετούς, ένα αγώνα με προσθετικά χέρια και ένα αγώνα για άτομα με πλήρη παράλυση (Brain Computer Interface).

 

Το National Centre of Competence in Research (NCCR) Robotics που έχει στόχο την ανάπτυξη νέων, ρομποτικών τεχνολογιών για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, διοργανώνει τους αγώνες, για να αυξήσει το ενδιαφέρον στις τεχνολογίες ρομποτικής που έχουν κέντρο τον άνθρωπο.

 

Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς αγώνες, που οι αθλητές χρησιμοποιούν προσθετικά για να κάνουν τους εαυτούς τους το ίδιο καλούς με τους αρτιμελής αθλητές, και όχι καλύτερους, στο Cybathlon, οι αγωνιζόμενοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν την καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει.

 

Θα προσφέρονται δύο βραβεία σε όσους διακρίνονται, ένα στον αθλητή, και ένα στην εταιρεία που δημιούργησε το προσθετικό, την συσκευή ή το λογισμικό.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AvKHrDXvUsM

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/26/5551180/switzerland-to-host-the-first-cybathlon-an-olympics-for-bionic[/url]']TheVerge