Όπως πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Volkswagen εργάζεται πάνω σε αυτόνομα οχήματα, συνεργαζόμενη με εταιρείες όπως είναι οι Nvidia και Mobvoi.

Πρόσφατα, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία Kuka, μία επίσης Γερμανική εταιρεία κατασκευής βιομηχανικών ρομπότ (π.χ ρομποτικών βραχιόνων κ.ά). Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες είπαν ότι η συνεργασία τους “συνδέεται και με ένα ερευνητικό εγχείρημα που υφίσταται και που αφορά στη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ”.

 

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν επίσης σε ένα εγχείρημα που αφορά στην ανάπτυξη ενός ρομπότ που θα αναλάβει τη σύνδεση του οχήματος με τον σταθμό φόρτισης, ώστε ο οδηγός να μην είναι απαραίτητο να βγει από το αυτοκίνητο. “Στο μέλλον, τα ρομπότ θα αποτελούν βοήθεια για τους ανθρώπους σε πολλές εργασίες ρουτίνας. Και είναι δύσκολο να φανταστούμε την καθημερινότητα στο μέλλον χωρίς την αυτόνομη οδήγηση. Θα εργαστούμε μαζί πάνω σε καινοτόμες ιδέες ώστε να διαμορφώσουμε το μέλλον” δήλωσε ο Till Reuter,CEO της Kuka.

 

Αν και πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ιδέα, δεν είναι οι πρώτες εταιρείες που εργάζονται πάνω σε αυτό το εγχείρημα. To 2015, η Tesla είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο που έδειχνε το πρωτότυπο ενός ρομποτικού βραχίονα να εντοπίζει την θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου και να συνδέεται από μόνος του. Όσον αφορά στις εταιρείες Kuka και Volkswagen, θα συνεργαστούν και σε άλλες καινοτόμες ιδέες που σχετίζονται με τα αυτόνομα οχήματα, αν και δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες.

 

“Τα αυτόνομα οχήματα θα συμβάλουν ώστε οι μετακινήσεις να είναι ασφαλέστερες, απλούστερες και περισσότερο βολικές. Το παραπάνω συμπεριλαμβάνει και καινοτόμες υπηρεσίες που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Ο σκοπός μας είναι να εκμεταλλευτούμε αυτή τη στρατηγική συνεργασία για να αναπτύξουμε και άλλες ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα” δήλωσε ο Ulrich Eichhorn, Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volkswagen.

 

Link.png Site: Engadget