Η Κορεατική Hyundai είναι η τρίτη κατά σειρά ιδιοκτήτρια της γνωστής εταιρείας ρομποτικής Boston Dynamics μετά τις Google και SoftBank.

Με την εξαγορά της Boston Dynamics, η Hyundai εισέρχεται ακόμα πιο δυναμικά στον χώρο της ρομποτικής και στις βιομηχανικές εφαρμογές της. Η Κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία τώρα κατέχει το 80% της εταιρείας που έγινε περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη στον εμπορικά διαθέσιμο ρομποτικό σκύλο της, Spot. Η αξία του ποσοστού της Hyundai στην Boston Dynamics εκτιμάται στα $1,1 δισεκατομμύρια.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία που αποτέλεσε spin-off του MIT εξαγοράστηκε από την Google το 2013 και τέσσερα χρόνια αργότερα από την Ιαπωνική SoftBank. Η τελευταία συνεχίζει να έχει στην κατοχή της το 20% της Boston Dynamics.

Ο στόχος της Hyundai με την εξαγορά της Boston Dynamics είναι να δημιουργήσει μία εταιρεία που θα κατασκευάζει ρομποτικά μηχανήματα και εξαρτήματα αυτοματισμού και αναπτύσσει και το λογισμικό για βιομηχανίες. Αν και η Hyundai έχει εξερευνήσει στο παρελθόν ρομποτικά οχήματα, φαίνεται πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και για τις ρομποτικές κατασκευές της Boston Dynamics όπως τα συστήματα Pick, Handle και Stretch.

Η Boston Dynamics βρέθηκε πρόσφατα στη δυσάρεστη θέση να χρειάζεται να υπερασπιστεί την απόφαση της να διαθέσει στην αστυνομία και στον στρατό των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το ρομπότ Spot σε μελλοντικές αποστολές τους.

 

  • Like 1