Έχουμε πλέον διανύσει πολύ δρόμο από την εποχή που κάποτε τα ρομπότ μπορούσαν μετά βίας να περπατήσουν.

Ένα από τα ρομπότ της Boston Dynamics ονομάζεται Atlas και ήδη το έχουμε δει να κάνει κινήσεις parkour. Πλέον στη λίστα με τα ταλέντα του μπορούμε να προσθέσουμε και τον χορό. Στο πιο πρόσφατο βίντεο της εταιρίας, ο Atlas μαζί με όλη την υπόλοιπη οικογένεια ρομπότ της Boston Dynamics, τα Spot & Handle, χορεύουν στους ρυθμούς του τραγουδιού «Do you love me» από το συγκρότημα «The Contours».

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που βλέπουμε ρομπότ της Boston Dynamics να περιστρέφει με τέτοιο τρόπο τα άκρα του. Το 2018 η εταιρία είχε μοιραστεί ένα βίντεο με το ρομπότ Spot να κινείται στους ρυθμούς του «Uptown Funk». Το να παρακολουθεί κάποιος και τα δύο βίντεο το ένα μετά το άλλο, μπορεί εύκολα να καταλάβει πόσο μακριά έχουν φτάσει τα ρομπότ της εταιρίας σε δύο μόλις χρόνια. Αν και το 2018 ο χορός ήταν εντυπωσιακός, αυτός του 2020 είναι ακόμη καλύτερος.

Το βίντεο με τις χορευτικές ικανότητες των ρομπότ έρχεται στο τέλος μιας πολυάσχολης χρονιάς για την Boston Dynamics. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Hyundai αγόρασε μερίδιο 80% στην εταιρία, καθιστώντας την νοτιοκορεάτικη εταιρία την τρίτη ιδιοκτήτρια της Boston Dynamics σε μια δεκαετία. Το ρομπότ Spot κυκλοφόρησε επίσης εντός του 2020 στην τιμή των $74.500 και μάλιστα κάποιος στον Καναδά είδε ένα από αυτά να περιπλανιέται στη φύση (πελάτης της Boston Dynamics που έκανε δοκιμές).

  • Like 8
  • Thanks 3
  • Sad 1