Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το αψεγάδιαστο iPhone ή BlackBerry, σας έχει εγκαταλείψει τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Αυτό όμως συνέβαινε παλιά, μετά την ανακάλυψη του Atif Shamim όλα άλλαξαν.

 

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας συσκευών που έχουν μετατραπεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτών των προϊόντων. Πρόσφατα όμως ένας φοιτητής από τον Καναδά έβαλε τα γυαλιά στους τιτάνες της καινοτομίας.

 

Ο φοιτητής του τμήματος μηχανικών από το πανεπιστήμιο Carleton του Καναδά κατασκεύασε μια πρωτότυπη συσκευή η οποία επιμηκύνει το χρόνο ζωή της μπαταρίας φορητών συσκευών απλά αφαιρώντας όλα τα καλώδια που χρησιμοποιούνται για την διασύνδεση των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στην κεραία της συσκευής.

 

Η νέα επινόηση θα συντείνει στη μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται από τις συσκευές έως και 12 φορές σε σχέση με τις παραδοσιακές συσκευές ενώ ο απλός σχεδιασμός του θα βοηθήσει στην πτώση του συνολικού κόστους των συσκευών χειρός.

 

Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή έως ότου δούμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας στα προϊόντα της αγοράς.

 

Source.png Πηγή: http://www.insomnia.gr/news/ms_winvista.gif[/newsimage]"]pathfinder.gr