Ένα νέο τεστ ταχείας διάγνωσης του ιού σε λιγότερο από 2,5 ώρες ανάπτυξε η Bosch σε συνεργασία με τον κατασκευαστή ιατρικού εξοπλισμού Randox Laboratories.

Η ταχεία διάγνωση του ιού SARS-CoV-2 θεωρείται σημαντικός παράγοντας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του, καθώς με αυτό τον τρόπο οι χώρες μπορούν να επιταχύνουν την αναγνώριση των κρουσμάτων ή των μολυσμένων ασθενών και την άμεση απομόνωση τους. Το νέο τεστ της Bosch εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα διάγνωσης «Vivalytic» που κατασκευάζεται από το τμήμα Bosch Healthcare Solutions και αναμενεται σύντομα να βρίσκεται σε διάφορα νοσοκομεία, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα ή κέντρα υγείας.

covid19_res_1280x720.jpg.68c2cfb28ee72fdc96dff003afc33f6d.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο τεστ εξασφαλίζει αξιόπιστη διάγνωση σε λιγότερο από δυόμιση ώρες, όταν το σημερινό τεστ απαιτεί μία με δύο μέρες. Εκτός ωστόσο από το παραπάνω, το τεστ προσφέρει δύο ακόμη σημαντικά πλεονεκτήματα: α) μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας στο σημείο της περίθαλψης, εξαλείφοντας την ανάγκη μεταφοράς δειγμάτων, η οποία απαιτεί πολύτιμο χρόνο, β) πέραν του COVID-19, ελέγχει το ασθενή ταυτόχρονα και για άλλες εννέα ασθένειες του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α και Β. Επομένως, το ιατρικό προσωπικό εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο (καθώς δεν απαιτείται η διεξαγωγή περαιτέρω εξετάσεων) ώστε να ξεκινήσουν την κατάλληλη θεραπεία στον ασθενή ταχύτερα.

Το νέο τεστ θα διατεθεί στη Γερμανία τον Απρίλιο και θα ξεκινήσει να πωλείται στις διεθνείς αγορές σύντομα. 

  • Like 9